Nova vest
Košarka 3

23.8.2024.

16:36

"Ne mogu da spavam, znojim se, a Dončić gleda crtani – takvi su ti on i Jokić" VIDEO

Goran Dragić je u razgovoru sa srpskim medijima imao samo jednu poruku – svako treba da bude kao Luka Dončić i Nikola Jokić.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Goran Dragić Foundation

Slovenački košarkaš Goran Dragić i definitivno se oprašta od profesionalne košarke, te je Ljubljana ovog vikenda pravi svetski košarkaški centar.

Najveća imena svetske košarke došla su da Dragiću pruže podršku i "Noć zmaja" učine još spektakularnijim, a Dragić se u razgovoru sa srpskim medijima dotakao Evropskog prvenstva 2017. i neverovatnog Luke Dončića, o čijem će se talentu tek pričati.

"Bio sam sa njim u sobi pre finala Evropskog prvenstva 2017. godine. Nisam mogao da spavam, znojio sam se, a onda sam pogledao ulevo i video da Luka gleda crtaće i spava cele noći. Tako se radio, to je neverovatan talenat, to nije još viđeno u svetu košarke. Isto i Nikola Jokić. Dosta puta smo razgovarali. To su obični momci, koji se igraju. To bih voleo da sva naša deca imaju. Da ne osećaju pritisak, da se igraju, sa osmehom i da se vole", bio je i više nego jasan Dragić.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Košarci dođe kraj, ali prijateljstvima nikada, barem tako tvrdi Slovenac srpskog porekla.

"Tokom karijere sam upoznao mnogo ljudi i svi ovi igrači su moji prijatelji. Kako sam se ja ponašao prema njima, tako su i oni prema meni. Znali smo da dođe kraj košarci, ali da imam prijatelje kao što su Stiv Neš iz Kanade, Luis Skola iz Argentine, Bogdanović i Jokić iz Srbije", istakao je slovenački reprezentativac.

Mladima, kako je rekao, uvek kaže isto.

"Uvek dajem isti savet – uživajte u tome što radite, sa osmehom na licu. Sad je mnogo više stresa i pritiska od trenera, porodice, društvenih mreža", naglasio je Dragić.

Na kraju je kroz osmeh poručio da bismo Dončića i Jokića možda već sutra mogli da vidimo u istom dresu.

"Luka Dončić i Nikola Jokić zajedno – možda sutra!", kroz smeh je poručio Dragić.

Podsetimo, oproštajna utakmica Gorana Dragića je na programu u subotu od 20 sati u "Stožicama".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

44 min

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

17 h

Novo Sport Video Menu