Nova vest
Košarka 2

20.8.2024.

17:07

Obradović: "Ovih 15 igrača čine Partizan – jedan je tražio dodatan odmor" VIDEO

Trener Partizana Željko Obradović razgovarao je s novinarima uoči prvog treninga crno-belih u sezoni 2024/2025.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je, najpre, najavio plan tokom priprema, a uoči početka sezone u ABA i Evroligi.

"Prvi trening, odlučili smo da boravimo svo vremen u Beogradu i ovde ćemo imati dve kontrolne utakmice. Potom sledi turnir na Siciliji, pa turnir koji će Partizan organizovati na našim terenima na Kalemegdanu, a onda se selimo u Atinu. To je sve pre početka sezone i prve zvanične utakmice protiv Borca u ABA ligi", rekao je Obradović.

Potom je istakao da je francuskom reprezentativcu Frenku Nilikini dozvolio dodatni odmor, koji je tražio.

"Tri igrača koji su bili do kraja na Olimpijskim igrama: Vanja Marinković, Ajzak Bonga i Frank Nilikina. Sa njima sam razgovarao i Frenk se oseća prilično umorno i dobio je dodatan odmor. Vanja i Ajzak nisu hteli i ostaće u Beogradu. Bošnjaković ima povredu još sa EP za juniore, jer nije igrao finale. Svi ostali su tu i treniraće. Malo vremena ima, ali tako je kako je. Imaćemo utakmice kroz koje ćemo pokušati da dođemo do željene forme."

Igrači su oduševljeni manifestacijom u ponedeljak uveče, kao i onim što ih očekuje od navijača.

"Imali smo sastanak pre odlaska na tu priredbu i nagovestio sam im, otprilike, šta ih očekuje. Puni su utisaka i od prvog dana im je to jasno. Od razgovora sa mnom i sa Zoranom im je jasno gde dolaze i koliko će im ova sredina doneti i koliku će podršku imati od onih kojima je Partizan u srcu."

Više neće biti pojačanja.

"To je to što se tiče ekipe. Ovih 15 igrača plus Karlik Džouns, koji je danas stigao sa ekipom, tu je, jer mora da odradi lekarske preglede. Vodimo računa da su svi zdravi i da bi ušli u proces treninga", zaključio je Željko Obradović.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu