Nova vest
Košarka 20

18.8.2024.

17:20

Kaboklo dobio ponudu karijere

Doskorašnji centar Partizana Bruno Kaboklo na stolu ima veliku ponudu koju mu nudi izraelski Hapoel Tel-Aviv.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Prema pisanju tamošnjih medija, u pitanju je suma od čak 1.7 miliona dolara za samo jednu godinu ugovora, koliko Brazilcu nudi ovaj klub.

Kaboklo je oduševio košarkaški svet i nedavno na Olimpijskim igrama gde je Amerikancima u četvrtfinalu ubacio 30 poena, mada je i do tog meča izgradio reputaciju jednog od najbolljih centara za evropsko tržište. 

Partizan na njega više ne računa, a Kaboklo bi uskoro vrlo lako mogao u Izrael jer je ponuda takva da se teško može odbiti, kakvu ne bi mogao da dobije ni od evroligaša.

Brazilac je, podsetimo, još uvek pod ugovorom sa crno-belima koji bi trebalo da imaju prava na obeštećenje međutim zbog navodnih dugovanja prema igraču pravno gledano ne mogu računati na novac od prodaje Kabokla.

Vest o interesovanju kluba za igrača, i ne samo to, već i o konkretnoj ponudi Hapoela za Kabokla donosi izraelski portal "Sport5".

Ukoliko prihvati, brazilski košarkaš bio bi još jedno zvučno ime u rosteru ekipe Stefanosa Dedasa, koji će za narednu sezonu na raspolaganju, pored ostalih, imati Patrika Beverlija, Džonatana Motlija, te bivše igrače Zvezde i Partizana Džoa Reglanda, Bena Bentila i Brajana Angolu.

Kaboklo bi bio poslednji deo slagalice Hapoela ovog leta.

Sa ovakvim rosterom Hapoel će sasvim sigurno biti među najvećim favoritima za osvajanje Evrokupa, a biće i ozbiljna pretnja "večitom šampionu" Makabiju za izraelski tron.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu