Nova vest
Košarka 33

17.8.2024.

18:16

"Stiv Ker nam je doneo pivo posle poraza i rekao da mu je mnogo žao"

Selektor košarkaša SAD Stiv Ker na lep način je ispoštovao reprezentaciju Srbije posle polufinala Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Košarkaši Srbije sa Olimpijskih igara u Parizu vratili su se bronzanom medaljom.

Ipak, ono što ćemo najviše pamtiti jeste polufinalna utakmica protiv Sjedinjenih Američkih Država, gde je ekipa Svetislava Pešića bila tako blizu pobede jer je do 37 minuta imala sve konce igre u svojim rukama.

Na kraju, američki "drim tim" nadoknadio je razliku i otišao u finale posle trijumfa od 95:91, gde je kasnije uzeo novo olimpijsko zlato.

Kako je izgledala reprezentacija Srbije posle tog bolnog poraza, pokušao je da objasni Dragan Radovanović, dugogodišnji doktor nacionalnog tima i OKS.

"Sve ste videli, ima tu različitih priče koje idu. Naravno, ostaje jedan veliki žal.  Amerikanci su sami rekli da im je to najbolji drim tim u istoriji. Naš tim je odigrao najbolju reprezentativnu utakmicu, bar koju sam ja gledao u reprezentaciji za 24 godine. Bili smo nadomak uspeha", rekao je Radovanović, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

On je potom otkrio i jedan zanimljiv susret sa selektorom SAD Stivom Kerom.

"Neću da ulazim u razloge, ali ću samo jednu stvar  da kažem. Kada smo završili sve, tri fizioterapeuta i ja smo izašli ispred dvorane kod službenog ulaza, a levo od nas je bio stručni štab američke reprezentacije. Stiv Ker, njihov selektor, uzeo je iz frižidera četiri konzerve piva i došao kod nas i obratio nam se: 'Samo želim da vam kažem da mi je mnogo žao što ste izgubili, vi ste veliki tim, koji igra fantastičnu košarku i želim vam sve najbolje'. Time je najbolje opisana utakmica od strane čoveka koji je selektor SAD", poručio je Radovanović.
 

Podeli:

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu