Nova vest
Košarka 22

16.8.2024.

21:57

Šteta – ništa od finala za Srbiju

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva od svojih vršnjaka iz Francuske rezultatom 67:60.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Srpski kadeti će se tako u borbi za treće mesto igrati protiv Grčke, koja je poražena od Španije, protiv koje će igrati Francuska za zlato. 

Kod reprezentacije Srbije najefikasnijji u ovom meču je bio Andrej Bjelić sa 18 poena, Vuk Danilović je dodao 15. 

U pobedničkom timu prednjačio je Kameron Uindo sa 15 poena. 

Dobro su započeli ovo polufinale košarkaši Srbije i već su do polovine prve četvrtine imali sedam poena viška (14:7), uspeli su da naplate dobru igru sa starta meča i dobrom igrom steknu osetnu prednost. 

Međutim Francuzi su imali odgovor i do kraja prve deonice su uspeli da prednost kadeta Srbije spuste na svega tri poena viška (22:19). 

To je dalo krila Francuskoj koja je bolje ušla u drugu četvrtinu, i serijom poena oni steknu prednost od sedam poena prednosti (26:33). Srpski košarkaši nisu imali rešenja za poletnu igru svojig vršnjaka, tako da smo na kraju prvog poluvremena na semaforu imali rezultat 36:37 u korist Francuske, jer su srpski košarkaši serijom 10:4 vratili rezultatsku neizvesnost u utakmicu. 

Nisu loše izgledali srpski kadeti u drugom delu meča. Sada su kao u prvoj deonici, oni bili ti koji su bolje krenuli u meč. Uspeli su da svedu reprezentaciju Francuske na svega devet poena do samog fniša ovog kvartala i steknu prednost od (45:40). 

Slika i prilika ove utakmice je ta da nijedan tim nije mogao da održi dobar nivo igra tokom cele četvrtine, pa je tako Francuska smanjila prednost Srbije i u poslednji kvartal smo ušli sa četiri poena viška na strani "galskih petlova" (47:51). 

Kao da nisu imali snage srpski kadeti, koji su upali u loš tempo igre. Napad jeste bio dobar, ali je u odbrani dosta škripalo, jednostavno nisu imali rešenja kako da odbrane koš i da spreče Francuze da se još više odlepe. 

Francuska je imala i devet poena prednosti u poslednjoj četvrtini, srpski košarkaši su spustili na šest.  

Trudili su se srpski košarkaši da smanje prednost Francuza, međutim dugo je na semaforu stajalo (49:56). 

Srbija je na kraju u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 60:67. 

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu