Nova vest
Košarka 10

15.8.2024.

9:50

Kešelj o Daniloviću: "To je prirodan proces"

Bivši srpski košarkaš Marko Kešelj govorio je o odlasku Predraga Danilovića sa mesta predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Photo by Dusan Milenkovic/Starsport

Kešelj, koji je državni sekretar za sport u vladi Republike Srbije, osvrnuo se na informaciju da će Danilović napustiti svoju funkciju pre isteka mandata.

"Iskreno, ja sam to pročitao iz medija. Znam da predsedniku Košarkaškog saveza ističe drugi mandat. Po statutu Saveza moguće je biti dva mandata na čelu. Mislim da Košarkaški savez ima svoju Skupštinu koja će zasedati i izabrati svoje rukovodstvo. To je prirodan proces u našim savezima", istakao je Kešelj za "RTS" i dodao:

"Mogu da kažem da je Predrag Danilović imao izuzetne rezultate, da je puno medalja, ne samo seniorskih već i u ženskoj košarci, juniorskim i kadetskim selekcijama, basketu 3x3, osvojio. Imao je fantastične rezultate i oni koji dodju će imati lestvicu visoko podignutu".

Nekadašnji reprezentativac Srbije veruje da bilo kakve promene neće napraviti previše problema za kontiuitet uspeha.

"Košarka je u srži našeg naroda, menjali su se igrači i selektori. Ali, konitnuitet rezultata je uvek ostajao i ja verujem u generacije koje dolaze u Košarkaškom savezu Srbije", zaključio je Kešelj.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu