Nova vest
Košarka 3

14.8.2024.

23:16

Ponitka o sezoni u Partizanu: "Nije funkcionisalo"

Mateuš Ponitka proveo je godinu dana u ekipi Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ponitka je pred start nove sezone u kojoj će nositi dres ekipe Bašakšehira, gde ćemu po drugi put biti trener Dejan Radonjić, posle saradnje u Panatinaikosu. 

Poljski košarkaš će i u narednoj takmičarskoj godini za svoj saigrača imati Džejlina Smit, sa kojim je igrao u Partizanu. 

Srećan sam što ću biti tamo sa Džejlinom. On je dobar momak i bilo je veliko zadovoljstvo biti sa njim u timu prošle sezone u Partizanu. Pronašli smo zajednički jezik, a i na terenu smo sarađivali vrlo dobro. Van terena smo se družili takođe i pomažemo jedan drugom dosta. On je potpisao ugovor pre mene i kada je video i da sam ja potpisao zvao me i rekao ‘Čoveče, kako sam srećan’, biće sjajno imati ga opet u timu”, izjavio je Mateuš Ponitka za portal “Basketball Sphere”.

Ponitka je govorio o sezoni u Partizanu.

Nije funkcionisalo. Mnogo različitih aspekata se pojavilo tokom sezone i trener je takođe pričao o tome tako da sada ne govorim ništa novo. Svakako razočaravajuca sezona za svakog od nas, pa smo se i razišli na kraju”.

Osvrnuo se i na saradnju sa Željkom Obradovićem. 

Obradović je perfekcionista i uvek pokušava da nauči igrače i pokaže im specifičan način igranja košarke. On zna kako se pobeđuje i pokušao je to da implementira prošle sezone kao i svake sezone u karijeri. Bio je profesionalan od A do Ž, svaku utakmicu. Ovo je bila velika lekcija za mene svakako i stvari koje sam naučio će mi značiti dalje u životu. Na kraju smo pružili ruke i postoji uzajamno poštovanje između nas.”

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu