Nova vest
Košarka 5

9.8.2024.

19:24

Isplivale informacije: Lesor ide u NBA?!

Francuski reprezentativac Matijas Lesor ipak je imao razgovor sa Nujork Niksima o eventualnom angažovanju u NBA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Prema izveštajima Ijana Beglija sa televizije "SNY", Niksi su kontaktirali Lesora tokom prvih dana leta kako bi razgovarali o mogućnosti njegovog angažovanja. Međutim, dve strane nisu uspele da pronađu zajednički jezik, te su pregovori okončani pre nego što su zapravo i počeli.

Niksi su želeli da pojačaju centarsku liniju uoči povratka Mičela Robinsona, prve opcije ekipe na poziciji centra, koji se oporavlja od povrede. S obzirom na to da Njujork polaže prava na Lesora još od trampe sa Timbervulvsima 2020. godine, ovaj interes nije bio iznenađenje.

Ipak, situacija je dodatno zakomplikovana činjenicom da Lesor nema izlaznu opciju za NBA ligu u svom ugovoru sa Panatinaikosom. Takođe, pitanje je i da li bi u Niksima imao ulogu koja bi se mogla uporediti sa onom koju trenutno ima u atinskom klubu.

Podsetimo, selektor francuske košarkaške reprezentacije Vensan Kole je izrazio zapanjenost zbog činjenice da Matijas Lesor još uvek nije dobio priliku da zaigra u NBA ligi.

Otkako je pre sedam godina draftovan od strane Filadelfije Seventisiksersa, 28-godišnji centar je značajno napredovao. U prošloj sezoni postao je prvak Starog kontinenta, dominantna figura u igri Panatinaikosa, kao i jedan od ključnih igrača francuske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sa prosekom od 7,6 poena, 3,4 skoka, 1,4 asistencije i 0,4 blokade po utakmici, Lesor je dao veliki doprinos putu Francuske do finala, gde ih čeka okršaj sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu