Nova vest
Košarka 4

28.7.2024.

19:09

Francuzi izviždali Embida protiv Srbije VIDEO

Centar američke reprezentacije Džoel Embid izviždan je u hali "Pjer-Moro" u Lilu neposredno pre meča protiv Srbije i sporadično tokom same utakmice.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Francuska publika ne voli rođenog Kamerunca i to mu je ovom prilikom jasno i veoma glasno poručila.

Lokalni mediji su podvukli da srpski navijači nisu bili najglasniji kada se povelo negodovanje ka Embidu, niti su imali "pik" na njega (osim kada je nasrnuo na Avramovića), niti su to radili Amerikanci, već francuski ljubitelji košarke.

Najjače su ga izviždali kada je spiker pročitao njegovo ime sa razglasa, tokom predstavljanja ekipa, a potom su se zvižduci mogli čuti u još nekoliko navrata, prvenstveno kada je Embid izvodio slobodna bacanja.

Centar Filadelfije nije omiljen među Francuzima iz prostog razloga što ih je "izdao" kada je umesto dresa te države na kraju obukao onaj reprezentacije SAD, iako je mogao da bira.

Embid, istina, nema tesne veze sa Franucskom osim činjenice da mu deo familije živi u ovoj evropskoj državi, i što voli francusku kuhinju, ali mu je francuska administracija pomogla da dobije pasoš te zemlje pre dve godine.

Bio je to, za mnoge, ključan korak ka njegovoj konačnoj reprezentativnoj odluci. Tada je među Francuzima vladalo uverenje da je samo pitanje kada će Embid obući dres "trikolora", a ne da li će.

Desilo se potom veliko razočaranje za njih - Kamerunac je prihvatio poziv Amerikanaca i otuda ovakav animozitet prema njemu.

 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu