Nova vest
Košarka 0

17.7.2024.

10:39

Srbija poslužila Milsu da ućutka kritičare u Australiji

Godine koje na plećima nosi Pati Mils (35), ali i neubedljiva partija protiv Amerikanaca, bile su povod da mediji u Australiji, i tamošnja javnost, horski dovedu u pitanje njegov doprinos ekipi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Mils je protiv Amerikanaca postigao samo pet poena, nije to bilo njegovo najbolje izdanje, pa se ekspresno našao na udaru kritičara koji kao da su jedva dočekali "potvrdu" njihovih teorija - da godinama najbolji igrač ekipe i lider više ne može da donese reprezentaciji to što je nekad donosio.

Sumnje u Milsove sposobnosti, iznenađujuće, stigle i od nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Endrjua Boguta. On je, doduše, rekao da, uprkos lošoj formi veruje da Mils može imati dobar olimpijski turnir ali je i dodao da bi ga bilo bolje koristiti sa klupe, sa limitiranom minutažom.

Veliki broj kritika se sručio na Milsa i sa društvenih mreža.

Sve su se svodile na to da dugogodišnji lider ne može više kako je nekad mogao.

Košarkaš Majamija kao da ih je sve čuo pa je protiv Srbije odigrao jednu od najboljih utakmica u nacionalnom dresu - garnirao je sa 28 poena.

Bio je gotovo nepogrešiv.

Posle meča sa Srbijom, mediji koji su bili kritični prema njemu "povukli su" izgovorene reči napisane samo dan ranije. 

"Pati Mils, pogrešili smo što smo imali sumnje u šampiona", piše odmah na početku teksta na jednom australijskom portalu.

Kao u "prajmu", momak iz Kambere je bio nezaustavljiv, retko koji igrač ume kao što Mils ume da u seriji pogađa sa svake pozicije. Menjali su se čuvari na njemu, preuzimali ga Avramović, Jaramaz, ali ishod je bio isti, nije bilo spasa Srbiji kada se dizao na šut.

Australija nema igrača poput Milsa.

"Znam da postoji mnogo priče oko toga ali ja pazim na tim. Mils je na sve to spreman, fizički je u najboljoj formi u kojoj sma ga video i motivisan je da igra dobro i da nam donese medalju", rekao je o svom najiskusnijem igraču selektor "kengura" Brajan Gurdžian.

"Njemu je potrebna igra, potrebne su mu utakmice, što više igra on je bolji, efikasniji, a iza sebe nije imao dobru sezonu u NBA, zato su mu potrebne utakmice u reprezentaciji. Kao što ste videli protiv Srbije, on je važan do naše slagalice i silno je motivisan", dodao je selektor Australije.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu