Nova vest
Košarka 31

16.7.2024.

13:05

Egzum o Partizanu: "Iznenađen sam"; "Aleksa pokušava da shvati"

Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je govorio o dešavanjima u Partizanu i velikim promenama.

Izvor: Mozzart Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija i Australija igraju danas od 18 časova pripremni meč za Olimpijske igre u Parizu. Egzum će odmeriti snage sa nekim od bivših igrača u Partizanu, s obzirom da nastupa za reprezentaciju Australije.

Pre utakmice iskoristio je vreme kako bi razgovarao sa medijima, a neizostavna su bila pitanja o Partizanu.

Govorio je za "Mozzart sport", gde je pomenuo Aleksu Avramovića, bivšeg saigrača iz Partizana.

"Da, naravno. Nismo se videli celu godinu otkako sam otišao. Vidim da mu dobro ide i da napreduje, bilo mi je baš drago što smo imali vremena da se vidimo i ispričamo, da malo pohvatamo konce o tome šta se kome dešava u životu. Biće mi baš zanimljivo da se protiv njega nađem na parketu u utorak", rekao je Egzum za "Mozzart sport".

Egzum prati dešavanja u Partizanu od kako je otišao.

"Više smo pričali o reprezentaciji, ali ispratio sam šta se dešava u Partizanu. Mnogo dešavanja i promena, vidim da i Aleksa pokušava da shvati šta da radi dalje. Iskreno, nadam se da će Partizan da se vrati još jači i da će sve biti kako treba."

Iznenađen je što Željko pravi totalni "reset" u Partizanu.

"Iskreno, jeste me iznenadilo. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Madar, Papapetru. Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone."

Posle Egzuma se i Pi Džej Doužer posle samo jedne sezone u Partizanu vratio u NBA ligu.

"Kada sam došao u Dalas, pričao sam sa dosta skauta koji prate dešavanja u Evropi, gledaju svaku utakmicu i šta ljudi rade. Dobra je stvar i za Partizan što je dvojicu igrača vratila u NBA ligu, sve je to deo onoga što Željko Obradović radi sa igračima koje vodi."

Govorio je i o Nikoli Jokiću.

"To što Nikola Jokić radi je nešto neverovatno, njegova košarka je sjajna. Na nama će da bude da probamo da ograničimo njegovu igru što je više moguće, iako smo svesni koliko je to teško. Generalno, Srbija je izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na parketu. Mnogo iskustva i talenta u jednom timu. Imao sam priliku da igram protiv mnogih od njih, tako da mi je sve to vrlo dobro poznato. Jasno je da će fokus biti na Jokiću, ali ne smemo da zapostavimo ostale."

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu