Nova vest
Košarka 2

15.7.2024.

11:10

Vajt: "Jokić je neverovatan, a Srbija..."

Američki košarkaš Derik Vajt je izneo utiske pred pripremni duel sa Srbijom u Abu Dabiju, a spomenuo je i aktuelnog MVP NBA lige Nikolu Jokića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Vajt je postao šampion sa Boston Seltiksima, bio je jedan od važnih šrafova ekipe, a zbog svega toga, usledio je i poziv u reprezentaciju.

"Dobio sam poziv od reprezentacije i naravno odmah sam razgovarao sa porodicom kako bismo videli da li i kako može sve to da se izvede. Jako sam zahvalan i uzbuđen. Znao sam da postoji šansa da budem sa ekipom kada je Adrian Vojnarovski poslao tvit. Moj agent i ja smo malo razgovarali na tu temu odmah po završetku sezone, tako da sam čekao strpljivo. Javili su se i sada smo ovde", istakao je Vajt.

Kaže da mu je to poremetilo planove za leto, ali mu ne smeta.

"Imao sam planove sa porodicom, naravno, trebalo je sada već da budemo u Kobu. Ali, naravno, sada sam ovde. Posle osvajanja titule odlučio sam da se malo odmorim, ali kada sam dobio poziv reprezentacije, odmah sam se latio tegova i lopte. Bio sam u svom kampu u Coloradu dve-tri sedmice, tamo sam imao visinske pripreme"

Govorio je i o reprezentaciji Srbije, sa kojom će SAD odmeriti snage u Abu Dabiju 17. jula, u okviru priprema za OI u Parizu.

"Jako talentovan srpski tim. Nikola Jokić je neverovatan, mnogo je talentovanih pojedinaca, od prvog do poslednjeg. Biće utakmica izuzetnog kvaliteta. Uzbudljivo je kada razmišljaš o tome. Želiš uvek da predstavljaš svoju zemlju na najbolji način, a reprezentacije su sa godinama postale sve bolje. Biće dosta zanimljivo igrati protiv svih rivala koji nas čekaju", rekao je Vajt.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu