Nova vest
Košarka 10

11.7.2024.

15:50

Embid se obrukao – ne odgovara mu FIBA košarka VIDEO

Američkom centru Džoelu Embidu definitivno ne odgovara košarka po FIBA pravilima, što smo mogli da vidimo u prvoj pripremnoj utakmici za SAD.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ Ethan Miller

Ameri su bez veće muke savladali Kanadu u prvom zvaničnom pripremnom meču sa 86:72.

Ipak, čovek koji bi trebao da bude prvi centar ekipe, Džoel Embid nije uspeo najbolje da se snađe. Za svega 13 minuta na parketu, na svom debiju je upisao pet poena i šest skokova uz čak pet faulova.

S obzirom na to kako je izgledao na terenu, nije baš briljirao u napadu, jednu trojku je promašio tako što je lopta prvo udarila o tablu, dok je "zidanjem" takođe dolazio do pozicija iz kojih je promašivao ili gubio lopte, izgleda da će Embidu trebati vremena da se navikne na FIBA košarku.

"Mogli smo da budemo mnogo bolji. Nismo pazili na loptu. Defanzivno, bili smo poprilično dobri. Na to ćemo se osloniti, a ofanzivno će doći", rekao je Embid.

Poznato je da je FIBA košarka dosta grublja u odnosu na NBA, pa je Embid pokušao da bude grublji, zbog čega je u jednoj situaciji preterao.

Zaradio je faul jer je laktom udario Dvajta Pauela.

"Pokušavam da igram čvrsto. Ne mogu da igram čvrsto?", pitao je Embid sudije.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu