Nova vest
Košarka 0

11.7.2024.

14:10

"Šarić i Zubac? Uvek se setim Draženovog slučaja"

Bivši selektor Hrvatske Neven Spahija kritikovao je Košarkaški savez zbog toga što je dozvolio da igrači u svojoj režiji napuste Atinu posle kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pojedini igrači su ostali u prestonici Grčke, poput Darija Šarića i Ivice Zupca, koji su bili u noćnom provodu kada su ih napali gosti kluba u kojem su bili te večeri.

Šarić je završio na zemlji, ugruvan, Zubac je malo bolje prošao tokom tuče, koja je, naravno, privukla veliku pažnju košarkaškog sveta, u Evropi, ali i u SAD gde dvojica košarkaša igraju.

O incidentu u Atini i razlozima  zbog kojih se desio za hrvatske medije je govorio poznati košarkaški trener Neven Spahija.

On krivicu svaljuje na Košarkaški savez Hrvatske.

"Posebno me žalosti činjenica da su u Atinu došli sa reprezentacijom, a da su imali privatne aranžmane za povratak. To je nešto što ne mogu shvatiti i smatram da je to nedopustivo. Kad reprezentacije negde dođe, svi igrači se moraju zajedno i vratiti. Naravno, postoje neki izuzeci koje potvrđuju pravilo, ali njihov izlazak je trebao biti prijavljen tim manadžeru reprezentacije, koji je trebao osigurati obezbeđenje".

Spahija kaže da u njegovo vreme, dok je on vodio reprezentaciju, tako nešto nije bilo moguće.

"Zabrinjava me jedna stvar. A radi se u podatku koji sam saznao pre par sati. To da su igrači organizovali povratak iz Atine u svom aranžmanu je nedopustivo. Dok sam bio selektor, savetnik mi je bio Mirko Novosel. Niti jedan igrač se nije mogao vratiti kući osim u angažmanu reprezentacije. Uvek se setim situacije kada se Dražen Petrović na svoju odgovornost skinuo sa aviona i automobilom na svoju odgovornost otišao za Nemačku. Mučno mi je da se uopšte prisetim te tragedije. Mirko je nakon toga stalno govorio: ''Ako ste došli sa reprezentacijom, morate se i vratiti s reprezentacijom. Nakon toga radite šta želite, ali ako sam vas ja doveo, ja vas moram i vratiti".

Razume igrače Spahija, ne krivi ih, shvata da im je bilo potreno opuštanje posle teškog turnira.

"Najpre moram reći da su sportisti isto ljudi od krvi i mesa. Nakon teškog turnira normalno da je došlo do opuštanja. Momci su dali sve od sebe u one četiri utakmice i jasno mi je da su izašli opustiti se. Međutim, problem je u tome da je neprihvatljivo da su do jutra bili u nekoj diskoteci bez osiguranja. U najmanju ruku to je naivno i neoprezno".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu