Nova vest
Košarka 3

7.7.2024.

20:05

Brazil na krilima Kabokla "overio vizu" za OI – Jago se povredio VIDEO

Košarkaši Brazila su savladali Letoniju sa 94:69, u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre u Rigi i tako izborili "vizu" za Pariz.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Pored Brazila, koji je u Rigi došao do "vize" za OI, igraju se još tri kvalifikaciona turnira, gde ćemo saznati poslednja tri učesnika.

U Pireju, gde se sastaju Grčka i Hrvatska, Valensiji, gde će odmeriti snagu Španija i Bahami. Poslednji finalni par čine Litvanija i Portoriko, koji je domaćin četvrtog kvalifikacionog turnira.

Brazil je do pobede predvodio Bruno Kaboul sa 21 poenom i četiri skoka, pratio ga je Leo Meindl sa 20 poena i osam skokova.

Dvocifreni su bili još Žoržinjo De Paula sa 14, tri skoka i pet asistencija, Marselinjo Uertas (4sk, 7as) i Gui Santos (7sk, 3as) sa po 12 poena.

Kod Letonije, istakao se Rihards Lomaž sa 15 poena i pet skokova, ratio ga je Roland Smits sa 14 poena, toliko je imao i Arturs Žagars.

Brazil je od samog starta postavio ritam, već u prvoj četvrtini "razneo" je Letoniju pored domaćim navijačima, rezultatom 34:11, a trojku za kraj četvrtine pogodio je Bruno Kaboklo preko čitavog terena.

Letonija je pokušala da uhvati priključak u drugoj četvrtini, koju je dobila sa (22:15) i prišla na -16. Ipak, to nije bilo dovoljno, Brazil je odlično odigrao u trećem kvartalu i povećao prednost na +26 (46:72).

Poslednja četvrtina je bila samo formalnost, Brazil je održavao ogromnu stečenu prednost i rutinski priveo meč kraju.

Jedan peh, koji bi mogao da brine sve navijače Crvene zvezde, ali i selektora Brazila Acu Petrovića, jeste povreda Jaga dos Santosa, kome su saigrači pomogli u drugoj četvrtini da napusti parket.

Jago je nezgodno doskočio i pritom se povredio. U suzama je iznet, a stepen i ozbiljnost povrede nisu još uvek poznati.

Brazil će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Japanom.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu