Nova vest
Košarka 4

4.7.2024.

22:44

Ponitka blistao, pa promašio šut za pobedu – Finska preokretom do polufinala! VIDEO

Košarkaši Poljske poraženi su od Finske rezultatom 89:88 u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Bahami su obezbedili prvu poziciju u grupi, a Poljska i Finska su se borili za drugo mesto i odlazak u polufinale i okršaj sa Španijom.

Iako su Poljaci bili bolji tokom skoro čitave utakmice, na kraju su morali da se bore svim silama za pobedu i baš je u tim ključnim momentima najbolji bio doskorašnji igrač Partizana, Mateuš Ponitka kao i igrač San Antonija Džeremi Sohan.

Kada je Mađuni pogodio trojku i doneo Fincima vođstvo 87:86, tada je Ponitka asistirao Sloteru za lake poene i 88:87 u njihovu korist, a onda Sohan krade loptu da bi Poljaci propustili šansu da povedu.

Finska je krenula u kontra napad, Mađuni sada promašio, a posle ofanzivnog skoka ga je faulirao Mateuš Ponitka i on oba puta bio precizan, pa su Finci vodili 88:89.

Sjajna atmosfera u La Fonteti nosila je Poljake na 16 sekundi do kraja u poslednjim sekundama. Sloter promašuje šut za pobedu, a ofanzivni skok hvata Ponitka i promašuje dvojku za pobedu...

Finci rezultatom 89:88 pobeđuju i idu u polufinale na duel sa Španijom u Valensiji.

Najefikasniji je bio Ej Džej Sloter sa 21 poenom, 20 poena, 6 skokova i 8 asistencija je imao Džeremi Sohan, a Mateuš Ponitka 17 poena, 4 skoka i 8 asistencija.

Na drugoj strani, 20 poena je imao sjajni Jantunen, a ispratili su ga Madsen sa 18 i Nkamua i Salin sa po 11 poena, a sjajni Mađuni je meč završio sa 7 poena i to veoma važnih.



Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

6 h

Novo Sport Video Menu