Nova vest
Košarka 7

4.7.2024.

20:25

Pešić: Nisam iznenađen VIDEO

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, dao je intervju za KSS.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Reprezentaciju Srbije očekuje košarkaški turnir na Olimpijskim igrama koje su na programu od 26. jula do 11. avugsta u Parizu i ceo svet će pratiti njihove rezultate.

Selektor Svetislav Pešić se oglasio pred ove obaveze.

"Pripreme su najvažnije. Pipremiti za ovakav jedan zahtevan olimpijski turnir jeste specijalna situacija. Drugačije je od priprema za Svetsko prvenstvo zato što pre svega svi igrači praktično, ne samo naši, već iz drugih selekcija su završili praktično pre neki dan jednu kompletnu i vrlo zahtevnu sezonu koja je trajala od septembra meseca. Pripremiti ekipu za ovakav turnir sa strane trenera i medicisnkog strafa nije uopšte lako, ali je izazovno", rekao je Pešić.

Prva utakmica "Orlova" biće prijateljski meč protiv Francuske u Lionu i on je zakazan za 12. jul, posle čega Srbija ide u Abu Dabi gde 16. jula igra protiv Australije, a 17. jula protiv Sjedinjenih Američkih Država.

"Za igrače je najteže, jer postoji nekakav period odmora i pripreme za ono što sledi. Različito smo se pripremali, zato što smo morali da vodimo računa o trenutnom fizičkom stanju igrača, ali koliko god je moguće nismo zanemarili ukupne pripreme sa apekta igre, individualnog unapređenja fizičke spreme i to je bilo dosta dobro. Nisam iznenađen, olimpijski turnir je jedan novi izazov i motivacija i igrači sigurno daju maksimum u ovom trenutku", poručio je selektor Srbije.

Potom se ekipa vraća u Beograd i 21. jula igra protiv Japana u Areni, a potom sledi još jedna pripremna utakmica pa put u Pariz 24. jula.

Kada će biti konačan spisak reprezentacije?

"Kao i svake godine to je važna odluka, ali je teško da bilo šta kažem sada na tu temu. Verovatno do pred sam odlazak. Mi putujemo 24. za Lil. Voleo bih da se ranije to desi, ali verovatno nećemo znati do samog kraja konačan spisak".

Kakve su ambicije Srbije na Olimpijskim igrama?

"Puno će zavisiti od tima koji će biti protivnik u grupi. On će nam dalje otvoriti put, da vidimo na koga idemo u četvrtfinalu. Znam da su svi fokusirani na meč protiv Amerikanaca, ja nisam... jesam kao za svaku drugu utakmicu. Ovo je najjači olimpijski turnir u istoriji. Igra 12 ekipa, a 10 kandidata je za medalju".


Srbija je tamo u grupi sa reprezentacijom SAD, Sudanom i kvalifikantom iz Portorika.
 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

3 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

5 h

Novo Sport Video Menu