Nova vest
Košarka 25

4.7.2024.

18:29

Drama u Pireju: Slovenija umalo "preskočila" Hrvatsku – "paklen" put do OI

Košarkaši Slovenije pobedili su Novi Zeland rezultatom 104:78 u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Slovenci su doživeli pravu blamažu u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira u Pireju kada su u "Dovrani mira i prijateljstva" ubedljivo poraženi od Hrvatske.

Hrvati su u sredu "vratili uslugu" i izgubili potpuno neočekivano od Novog Zelanda, pa je u četvrtak Slovencima bila neophodna pobeda od minimum 10 poena razlike.

Slovenci su imali šansu i da budu prvoplasirani u grupi, ali im je za to bila neophodna pobeda nad Novim Zelandom od 29 poena razlike, za šta su ostali kratki tek u finišu meča.

 


Dakle, Slovenci su pobedili Novi Zeland sa 26 poena prednosti i nedostajala su im tri poena da grupu završe kao prvoplasirani, uprkos jako lošoj utakmici protiv Hrvatske u utorak.

Luka Dončić je imao 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija i bio apsolutni heroj Slovenaca, 20 poena i 12 skokova imao je Džoš Nibo, a po 14 su postigli Hrovat i Prepelič.

U redovima Novog Zelanda, Šej Li je imao 28 poena i bio najefikasniji, a dvocifren je bio još samo Ajzea Lijafa.

Ovo znači da će Slovenci u polufinalu ovog turnira igrati protiv domaćina Grčke što deluje kao nemoguća misija...

Podsetimo, samo pobednik turnira ima mesto na Olimpijskim igrama. U krugu Grčka, Slovenija, Hrvatska će dve ekipe ostati bez plasmana na OI u Parizu.

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

1 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

3 h

Novo Sport Video Menu