Nova vest
Košarka 3

4.7.2024.

16:40

Filipini kratki za novo čudo – Gruzija eliminisana, Bitadze tragičar

Košarkaši Gruzije pobedili su Filipine rezultatom 96:94 u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Filipini su pobedili Letoniju u prvom meču i ispisali istoriju na senzacionalan način jer im je to bila prva pobeda nad evropskom ekipom ikada.

Sada im je trebala pobeda da "počiste" grupu A u Rigi, ali su Gruzijci uspeli da se vrate posle poraza od Letonije i trijumfom koji ne znači ništa izjednačili stanje u grupi, pa sada svi imaju 1-1 skor.

Pobeda rezultatom 96:94 nije bila dovoljna, jer je Gruzija morala da slavi sa minimum 18 razlike kako bi eliminisala Filipine.

Imao je Goga Bitadze šansu da da autokoš iz reketa i odvede utakmicu u produžetak, ali je promašio i Filipini su prošli dalje.

Najefikasniji je bio igrač Filipina Džastin Braunli sa 28 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Ramos je imao 16, Peres 14, a Njukom 12 poena.

Gruziju je u pirovoj pobedi predvodio Sandro Mamukelašvili sa 26 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Goga Bitadze je imao 21 uz 9 skokova,  a Tornike Šengelija 17 poena, 3 skoka i 7 asistencija.

Letonija i Filipini idu dalje iz grupe i protivnik će im biti Brazil, Crna Gora ili Kamerun.
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

1 h

Novo Sport Video Menu