Nova vest
Košarka 4

4.7.2024.

10:42

Kako protiv Gobera i Vembanjame? Francuzi imaju "cheat code"

Prvi put u zvaničnoj utakmici Francuska je na delu videla sadejstvo dvojice gorostasa Viktora Vembanjame (224 cm) i Rudija Gobera (216 cm).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Navijači Francuske i košarkaški svet je željno čekao ovaj trenutak.

Turska je prva reprezentacija koja je uvidela koliko je teško doći do poena preko dugih tela i dugih ruku dvojice NBA igrača i koliko je sa druge strane komplikovano braniti se od ove dvojice.


Prve poene iz igre prijateljskog meča u Roanu Turci su postigli tek nakon šest i po minuta. Do tada su se odbijali od defanzivni zid Franzuca.

Pored Gobera i Vembanjame jedva da su videli obruč.

Košarkaš San Antonija meč je završio kao najefikasniji sa 24 poena, osim toga punio je i druge statističke kolone, baš kao što to je to radio iz meča u meč u dresu Spursa u svojoj "ruki" sezoni.

Doprineo je pobedi Francuza od 50 razlike i sa šest skokova, četiri assistencije, tri blokade.

Ubacio je i tri trojke iz četiri pokušaja. Jednom rečju, bio je nezaustavljiv.

Njegov 12 godina stariji saigrač, svojevremeno najbolji defanzivac NBA, solidno ga je ispratio ofanzivno sa lakih 10 poena.

Gober i Vembanjama su sjajno sarađivalali u reketu, dopunjavali se u defanzivi, u preuzimanjima, malo šta je moglo da prođe kada oberučke obojica postave rampe na prodirima turskih igrača.

Protivnički košarkaši zazirali su da uopšte krenu ka reketu Francuza.

Dodajmo ovom dvojcu i fenomenalnog Matijasa Lesora iza koga je još jedna sjajna evroligaška sezona, kao i Žersona Jabuselea, kako bi bio još jasniji uvid u moć aktuelnog sastava Vensana Kolea.

Na Olimpijskim igrama u Parizu košarkaši Francuske, bez dileme, biće jedan od favorita da odu do samog kraja.     
 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu