Nova vest
Košarka 2

4.7.2024.

8:10

Bivši košarkaš Zvezde namučio Litvance – NBA zver sprečila senzaciju VIDEO

Košarkaši Litvanije savladali su Obalu Slonovače sa 97:93 u tako su se plasirali u polufinale kvalifikacionog tunira za plasman na Olimpijske igre.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Litvaniju su do ove ne tako lagane pobede protiv autsajdera turnira predvodili Domantas Sabonis sa 22 poena i devet skokova, a asa Sakramenta pratio je Marius Grigonis sa 18 poena.

S druge strane, kod Obale Slonovale blistao je bivši košarkaš Crvene zvezde Dion Tompson koji je ubacio 18 poena, pratio ga je Dali sa 15 poena, dok je Zouza postigao 13.

Litvanci su se dosta mučili na ovom meču, tačnije reprezentacija Obale Slonovače je pružila sjajan otpor i na kraju je što bi se reklo skupo prodala kožu u San Huanu. 

Košarkaši iz Afrike su početkom poslednjeg perioda imali vođstvo od 11 poena razlike, dok je prethodno Litvanija imala na svom kontu prednost od sedam poena.

Ipak, na kraju su izabranici selektora Kazisa Maksvitisa na krilima prve zvezde tima Domantasa Sabonisa uspeli da preokrenu rezultat i dođu do veoma važne pobede koja ih je odvela u polufinale i približila ih plasmanu na Olimpijske igre.

Podsetimo da pobednik ovog kvalifikacionog tunira će na igrama u Parizu biti u grupi sa reprezentacijama Srbije, SAD i Južnog Sudana.

Standings provided by Sofascore

U drugoj utakmici dana košarkaši Portorika su bili bolji od Bahreina rezultatom 99:56.

Domaćina ovog turnira do prve pobede su predvodili Tomspon sa 20 poena, Kondit je imao 17 poena uz osam skokova, dok je Hauard ubacio 13 poena.

Kod ekipe Bahreina najbolji je bio Hamuda sa 15 poena, a uz njega jedini dvocifreni u timu je bio Hadži sa 11 poena.

Košarkaši Portorika su se ovom pobedom plasirali u polufinale kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, a za prvo mesto u grupi će se boriti za reprezentacijom Italije.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu