Nova vest
Košarka 3

3.7.2024.

21:56

Grci moćno krenuli ka Parizu – Adetokumbo 32 poena za 18 minuta!

Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je Dominikansku Republiku rezultatom 109:82 u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bilo je ovo veče dominacije jednog igrača - Janisa Adetokumba.

Zvezdi Grka ovo je bio prvi zvanični meč posle skoro tri meseca, bilo je evidentno da se uželeo igre i košarke, a Dominikanci su na svojoj koži osetili kako je to kada Janis vodi igru i pita se za sve.

As Milvokija igrao je samo 18 minuta ali mu je i to vreme provedeno u igri bilo sasvim dovoljno da pokaže koliko je moćan naspram rivala - utakmicu je završio sa 32 poena.

Bio je pbez promašaja iz igre, za dva je šutirao 10/10, za tri 1/1, promašivao je samo kada je stajao na liniji penala (9/13).


Sa ovako raspoloženim Janisom Grci jednostavno nisu mogli da imaju bilo kakvih problema da meč brzo uvedu u miran tok, da se rezultatski odlepe i da potom prirede navijačima u Pireju prijatno košarkaško veče.

Grčka će naredni meč igrati protiv Egipta u meču u kojem je veliki favorit, baš kao što je to u ovoj grupi, ali i na čitavom turniru na kojem, u drugoj grupi, učestvuju Novi Zeland, Hrvatska i Slovenija.

Grci će kao izvesno prvorplasirani igrati u polufinalu protiv drugoplasiranog iz te grupe, a to su trenutno, nakon poraza od Novog Zelanda, Hrvati.

Osim Janisa, Tomas Vokap sa 17 poena i Nik Kalates sa 12 su se najviše istakli kod Grka u pobedi koja se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Najbolji kod Dominikanske Republike bio je Kristofer Duarte sa 26 poena.
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu