Nova vest
Košarka 47

3.7.2024.

18:24

Šokantan poraz košarkaša Hrvatske!

Najbolji hrvatski košarkaši poraženi su od Novog Zelanda 90:86 u drugoj utakmici grupe na turniru u Pireju, kvalifikacionom za olimpijske igre u Parizu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa Josipa Sesara imala je daleko teži posao danas nego protiv Luke Dončića i družine dan ranije i na kraju je pretrpela šokantan poraz koji joj dobrano kvari planove.

Hrvatska bi zbog poraza mogla da zauzme drugo mesto u grupi (svaako je obezbedila polufinale), to će se desiti ako Novi Zeland pobedi i Sloveniju, što znači da će u polufinalu Sesarov tim igrati sa prvoplasiranim iz druge grupe, a to će najverovatnije biti prvi favorit za osvajanje turnira, domaćin Grčka.


Teško je verovati da će Dominikanska Republika ili Egipat preko Grka moći do liderske pozicije.

Grčka u sredu uveče igra prvi meč na turniru, rival je Dominikanska Republika.

Hrvati su protiv Novog Zelanda u Ivici Zupcu imali daleko najjačeg napadačkog aduta - centar Klipersa utakmicu je završio sa 29 poena i 16 skokova!

Još jednu sjajnu "ol-raund" partiju pružio je Dario Šarić, gurao je Hrvatsku sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Mario Hezonja meč završio sa 16 poena, 9 skokova i 6 asistencija.


Ali i ovaj zaista sjajan doprinos udarne trojke Hrvata bio je nedovoljan da se slomi otpor tradicionalno tvrdih Novozelanđana koji su odigrali savršeno u poslednjoj četvrtini.

Taj deo meča pripao im je rezultatom 16:7!

Hrvatska je do tada bila maltene sve vreme u vođstu, ali kao da su se uplašili pobede Hezonja i družina, prednost je polako počela da se topi, ređali su se promašaji iz napada u napad i stigla je kazna.

Ključni igrač u pobedničkom timu bio je Ili sa 18 poena. 

Mauriahhu-Leafa je dao 14, Vodanovič 11, a Vecel 10 poena.

Ovaj kvartet je doneo veliku pobedu Novom Zelandu i priliku da ekipa pobedom protiv Slovenije zadrži prvo mesto u grupi.



 

Podeli:

Komentari 47

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu