Nova vest
Košarka 4

30.6.2024.

13:30

Spanulis objavio tim koji se bori za Pariz: Janis i ekipa spremni za "pakao"

Košarkaški savez Grčke objavio je 12 igrača koji će se boriti za plasman na Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Peđa Milosavljević

Košarkaši Grčke domaćini su kvalifikacionog turnira gde će u Pireju igrati protiv Dominikanske republike i Egipta u prvoj grupi, a onda sa timom iz druge grupe koju čine: Slovenija, Hrvatska i Novi Zeland.

Po dve selekcije odlaze u polufinale, a pobednik turnira u Pireju dobija kartu za Olimpijske igre. Grke, jasno, čeka "pakao" u Pireju i podsetimo da na Olimpijskim igrama nisu igrali od 2008. godine.

Selektor Vasilis Spanulis odlučio se za sledećih 12 igrača:

Kostas Papanikolau (kapiten), Janis Adetokumbo, Nik Kalates, Dinos Mitoglu, Tomas Vokap, Janulis Larencakis, Jorgos Papajanis, Kostas Adetokumbo, Panajotis Kalaicakis, Vasilis Haralmbopulos, Vasilis Toliopulos i Dimitris Moraitis.

Igrači koji nisu prošli "seču" su Mihalis Luncis i Nikos Čukaz.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

EURO 2024

"Nova era za rumunski fudbal"

Igrači Rumunije imaju priliku da pokrenu "novu eru" fudbala sutra u osmini finala u meču protiv Holandije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, izjavio je selektor Rumunije Edvard Jordanesku.

Beta

11:23

1 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

3 h

Novo Sport Video Menu