Nova vest
Košarka 6

26.6.2024.

12:20

Vučević o povratku u Evropu: "Zvezda bi bila prvi favorit"

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević je govorio o potencijalnom povratku u Evropu.

Izvor: Basketnews

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Vučević je nakon ubedljivog poraza Crne Gore od Grčke u prijateljskom meču, sumirao utiske za "Basket njuz".

"Dobro je vratiti se, iako je ovo novi tim. Mnogo naših veterana nije tu, zbog odbrane i drugih razloga. Imamo šansu da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Tako da, uzbuđeni smo. Potrudićemo se da odemo tamo", rekao je Vučević.

Crna Gora napreduje, kada je u pitanju reprezentativna košarka.

"Imali smo sjajno FIBA Svetsko prvenstvo i pre toga smo imali dobar EuroBasket. Nadam se da ćemo moći da nastavimo u tom pravcu. Jedanaesto mesto je za nas veliki uspeh. Definitivno najbolji turnir koji smo igrali i najbolja godina koju smo imali. Godine rada, igranja turnira i skupljanja iskustva. Mala smo zemlja, sa ne mnogo igrača, ali smo za sada dobri bili."

Govorio je i o eventualnom povratku u Evropu.

"Ne znam, zavisi. U NBA ligi sam 13 godina. Imam još  dve godine na ugovoru. Želim da ostanem tamo koliko god je moguće, jer je liga sa najboljim igračima, tako da verovatno ne. Isto tako, ne bih se vratio ako nisam isti igrač. Ako nisam isti ja i nisam na istom nivou na kom sam bio, ne bih se vratio. Ne želim da imam loše iskustvo  i da navijači vide drugu verziju mene. Tako da, nikad se ne zna, ali trenutni je fokus na NBA."

Vučević je na kraju istakao da bi Crvena zvezda bila veliki favorit za njegov potpis, ukoliko bi se vratio u Zvezdu. Od ranije je poznato da je Crnogorac veliki navijač crveno-belih.

"Bili bi prvi favorit ukoliko bi se vratio tamo, to je sigurno", zaključio je Vučević.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu