Nova vest
Košarka 3

19.6.2024.

22:45

Kanada sprema najjači sastav za Pariz

Sjajan košarkaški turnir nas očekuje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srđan Novaković
EPA-EFE/JUSTIN EDMONDS

Amerikanci najavljuju najjači sastav, Nikola Jokić bi trebalo da igra za Srbiju, Francuska kao domaćin će na ovom turniru igrati sa prvim pikom na poslednjem draftu i najboljeg rukija NBA lige, Viktorom Vembanjamom.

A kako stvari stoje ni reprezentacija Kanade neće manjkati u svojim asovima u timu, koji će se takmičiti za odličja u Francuskoj. 

Selektor Kanade Đordi Fernandez je objavio širi spisak igrača koji će biti u konkurenciji za put na Olimpijske igre. 

Na spisku selektora Fernandeza su Keli Olinik, Šaj Gildžes-Aleksander, Džamal Marej, Dilon Bruks, Ar Džej Beret, Kajl Aleksander, Endrju Vigins, Nikejl Aleksander-Voker, Tre Bel-Hajns, Kem Birč, Dvajt Pauel, Lu Dort, Fil Skrab, Tomas Skrab, Melvin Edžim, Trej Lajls, Oše Briset, Zak Idi, Mfiondu Kabengele i Endrju Nembhard.

Većina ovih igrača, sem Mareja je nastupila na prošlom Svetskom prvenstvu, gde su na kraju zauzeli treće mesto, posle pobede nad SAD, dok su pre toga poraženi od Srbije u polufinalu. 

Olimpijske igre su na programu od 27. jula do 11. avgusta. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

EURO 2024

Mbape: Divim se Ronaldu

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta

23:15

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu