Nova vest
Košarka 0

13.6.2024.

11:25

Kenan rekorder Olimpijakosa – Nan "preskočio" Papapetrua

Posle četvrte utakmice finala u šampionatu Grčke dobili smo interesantne statističke podatke.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Olimpijakos rezultatom 88:85 na gostujućem terenu u četvrtom meču finala u Grčkoj i izborili majstoricu u OAKA Areni.

U ekipi Ergina Atamana najbolji je bio Kendrik Nan sa 25 poena. Džerijan Grent i Matijas Lesor (6 skokova) su dodali po 15, dok je Kostas Slukas imao 12 poena.

Što se tiče Olimpijakosa, 13 je imao Larencakis, po 11 Petrušev, Piters i Kenan, s tim što je Ajzea imao i 3 pogođene trojke.

Ajzea Kenan se dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom ovoga leta, a u noći iza nas postao je rekorder Olimpijakosa. Sa 84 trojke najbolji je u istoriji ekipe pošto je prestigao Edija Džonsona koji je u sezoni 1994/95 postao prvi igrač Olimpijakosa ikada sa 80 trojki u sezoni.
 


Kendrik Nan je, kao što je rečeno, imao 25 poena u gostujućoj utakmici i tako srušio Janisa Papapetrua na timskoj listi rekordera sa najviše poena na gostovanjima u plej ofu.

Papapetru je sa 24 poena Lavriju 2021. godine bio prvi na listi, a sada je na mestu broj jedan američki bek koji ima sjajnu sezonu.


Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu