Nova vest
Košarka 0

12.6.2024.

14:02

"Kult reprezentacije se ne ruši ako ne dolaze oni koji ne žele"

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar okupio je deo tima za predstojeći kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Serhat Cagdas/Anadolu Agency

Reprezentacija se okupila u utorak u Zagrebu i započela pripreme za turnir koji će se održati od 2. do 7. jula u Atini, doduše, najvećih zvezda još nema.

Dario Šarić i Ivica Zubac zbog NBA pravila ne smeju se priključiti do 17. juna, Mario Hezonja i Danko Branković još uvek igraju nacionalna finala s klubovima, a Džejlin Smit je morao skoknuti do Amerike i dolazi u petak ili subotu.

Selektoru Sesaru su neki igrači otkazali dolazak na reprezentativnu akciju.

Nisu se odazvali Karlo Matković i Luka Šamanić iz NBA razloga te Luka Božić i Marko Ramljak, igrači Zadra koji sada već redovno pronalaze razlog za neodazivanje.

Sesar, kao i obično, nije želio govoriti o onima koji nisu tu.

"Nikad nisam nikome zatvorio vrata niti to želim. Imamo u septembru utakmicu za Dražena Petrovića, pa u novembru kvalifikacije i ko god bude spreman, zdrav i imao želju, tretiraću ga kao sve druge na popisu. O uverljivosti opravdanja ne želim, svako ima svoje razloge", rekao je selektor za Index, i dodao kako ne vidi zašto bi otkazi štetili izgradnji vrlo klimavog kulta košarkaške reprezentacije.

"Kako ja to vidim, najbolji način za građenje kulta je da tu dolaze oni koji zaista žele. Ako neko ne dođe, ne vidim kako bi išta mogao narušiti onima koji su tu. Ne možeš nikog naterati na silu, dovući ga tu za uši, šta imamo od toga? Tu su oni koji žele biti tu. Možda žele i drugi, ali psihički i fizički zamor od sezone može biti veliki i ako se igrač ne oseća spremnim, ja tu ne vidim problem", objasnio je Sesar i naglasio važnost Darija Šarića u čitavoj priči.

"Bogdanović ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje dolazak u reprezentaciju, a Dario je isti tip, voli košarku i igru, ali u reprezentaciji uživa. Kapiten je, lider, uživa u ovoj poziciji i jedva čeka da nam se priključi".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu