Nova vest
Košarka 9

2.6.2024.

20:35

Real "pometlao" Barselonu i plasirao se u finale

Košarkaši madriskog Reala pobedili su Barselonu i treći put u polufinalnoj seriji i igraće za trofej prvaka Španije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Filip Singer

Posle dve pobede pred svojim navijačima Real je slavio i u Kataloniji, pred krcatim tribinama "Blaugrane" u najneizvesnijem meču serije - 95:92.

Protivnik Madriđanima u finalu biće bolji iz serije Unikahe i Mursije gde trenutno Mursija vodi 2:1, nakon dvostrukog brejka te jednog poraza kod kuće.

Real je, posle svega viđenog u nedelju, ali i u čitavoj seriji, potpuno zasluženo došao do pobede.

Vodili su gosti najveći deo vremena, u prvoj deonici i 11 razlike, u drugoj je bilo 13, da bi Barsa tek krajem druge i u trećoj deonici demonstrirala potencijal koji ima u svojim redovima.

Utakmicu sezone ili jedan od najboljih mečeva ove godine odigrao je Džabari Parker.

Bivši NBA igrač je bio daleko najbolji u poraženom timu sa 27 poena, pogodio je četiri trojke, izveo moguće i potez sezone kada je "posterizovao" Realovog Džina Valtera Tavaresa.

Bio je to vrhunac naleta Katalonaca koji su igrali bez Nikole Kalinića kojeg je Rodžer Grimau odstranio iz ekipe pred meča.

Ipak, Real je bio nesalomiv i ovog puta.

U samoj završnici, pri rezultatu 90:90, gosti su napravili seriju 5:0 i okrenuli meč na svoju vodenicu, pri čemu je Kampaco bio ključna figura sa četiri poena u toj seriji.

Argentinac je predvodio goste sa 21 poenom, Musa je dodao 14, Tavares 13, Poirie 12, Jabusele 11 poena.

U poraženom sastavu, pored Parkera, odličan je bio Vili Ernangomes sa 17 poena, dok je Satoranski bio preostali "dvocifreni" sa 12 poena.


 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu