Nova vest
Košarka 0

30.5.2024.

23:53

Mursija čini čuda – Kuruc i Enis na pobedu od finala u Španiji

Pošto su eliminisali Valensiju u tri meča košarkaši Mursije su na putu da "pometalju" Unikahu protiv koje vode 2:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ACB lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Drugi trijumf ekipa Sita Alonsa zabeležila je u četvrtak uveče, i drugi na terenu ekipe iz Andaluzije, rezultatom 101:83.

Pokazalo se da je ekipa Mursije specijalista za pobede u gostima u ovom plej-ofu, pošto je i u četvrtfinalnim duelima sa Valensijom pobedila oba meča na strani.

Bila je ovo još bolja i još efikasnija partija gostiju nego pre dva dana na istom mestu, a ovog puta blistao je nekadašanji košarkaš Partizana Rodions Kuruc.

Letonac je utakmicu završio sa 21 poenom (6/7 za dva, 2/3 za tri) i indeksom korisnosti 27, najvećim na utakmici.

Veliki doprinos trijumfu dao je i nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis, on sa 13 poena i 4 asistencije, dok su jednako važne uloge odigrali Sliva (16p), Hakanson (14p) i Morin (15p).

Mursija je, inače, gubila na poluvremenu rezultatom 45:44, ali je u nastavku odigrala fenomenalno - drugih 20 minuta završeno je rezultatom 57:38 za goste!

Kod Unikahe Peri sa 12 poena, Osetkovski sa 12 i Edžim sa 10 bili su tek malo bolji od ostatka tima.

Mursija već igra istorijsku sezonu, nikada ovoliko daleko nije dogurala u najjačoj ligi i kako stvari stoje, igraće seriju za titulu.

U drugom polufinalu Real vodi 1:0 protiv Barselone.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu