Nova vest
Košarka 1

3.4.2024.

12:49

Neverovatno – ponavljaju 0,3 sekunde utakmice

Utakmica irskog plej-ofa između Limerika i Portlojza moraće da se ponovi, tačnije biće odigrano 0,3 sekunde koje su greškom "iscurile" u samoj završnici meča.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U pitanju je duel druge lige, četvrtfinale plej-ofa, u kojem je Limerik poenima Džejsona Kilina sa linije penala u poslednjoj sekundi ostavrio pobedu 80:78.

S obzirom na to da je prekršaj nad Kilinom napravljen sa zvukom sirene, meč je automatski završen posle njegovih slobodnih bacanja.

Međutim, kako je potom utvrđeno, utakmica se, ipak, nije završila - ostalo je da se odigra još tri desetinke. Toliko je zapravo ostalo do kraja u momentu kada je košarkaš Limerika fauliran.

Zbog ovog propusta, oba tima su u obavezi da ponovo izađu na teren i "odigraju" 0,3 sekunde.


Liga je, nakon prigovora poražene strane, isprva registrovao utakmicu postignutim rezultatom međutim usledila je žalba Portojza višim instancama (KS Irske) odakle je stigla presuda - slobodna bacanja su regularna ali će ekipe morati da odigraju 0,3 sekunde kako bi meč mogao da se registruje.

Bili smo svedoci nekih poena postignutih 0,2 sekunde pre kraja, pa, ko zna, možda ove tri desetinke budu dovoljne za jedan od najčudnijih završnica utakmice.

Pobednik ovog meča plasiraće se u polufinale.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu