Nova vest
Košarka

Petak, 22.11.2019.

08:30

"Sanjao sam o mestu selektora Srbije, ne o NBA" VIDEO

Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, kaže da mu je ukazana velika čast time što je imenovan za trenera nacionalnog tima.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Christian Petersen/Getty Images

Kokoškov, pomoćni trener u stručnom štabu Sakramento Kingsa, na mestu selektora nasledio je Aleksandra Đorđevića koji je na klupi Srbije proveo pet sjajnih godina.

"Čast je predstavljati svoju državu. Da predstavljate školu košarke odakle dolazite. Otišao sam iz Srbije pre 20 godina, jednu godinu sa proveo na Koledžu i 19 u NBA. Ali, u poslednjih 20 godina nikada nisam sebe distancirao od evropske košarke. Trenirao sam različite nacionalne timove unazad deset godina", rekao je Kokoškov i dodao:

"Sada sam trener sopstvene države, tako da je malo drugačije."

Srpski trener ističe da nikada nije sanjao o NBA.

"Kada sam krenuo sa trenerskim poslom nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima."

Kokoškova sa nacionalnim timom naredne godine očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima će Srbija imati domaćinstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve