Nova vest
Košarka

Petak, 29.04.2022.

22:00

Mega odbranila titulu u juniorskoj ABA ligi

Košarkaši Mege odbranili su titulu u juniorkoj ABA ligi pobedom nad Studentski centrom u finalu rezultatom 88:74 (16:18, 22:19, 31:24, 19:23).

Izvor: B92

Autor:B92

Mega odbranila titulu u juniorskoj ABA ligi
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

To je druga titula za izabranike Dragoljuba Avramovića u poslednje dve godine i treća u poslednjih pet.

Do iste ju je predvodio duo u vidu Andrija Grbović i Nikola Đurišić, prvi je postigao 32, dok je Đurišić dodao 20 poena. Aleksandar Kobzisti je ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova, dok je Nikola Jović odigrao čudnu utakmicu.

Košarkaš koji će se pojaviti na ovogodišnjem draftu je upisao devet poena (4/16 iz igre, 1/7 za tri, te osam uhvaćenih, sedam podeljenih, tri ukradene i sedam izgubljenih lopti.

Na suprotnoj strani je Tomislav Ivišić bio najbolji sa 16 poena i devet skokova, dok je njegov brat Zvonimir dopisao devet poena i čak 12 uhvaćenih lopti. Danilo Ivanović postigao je 17 poena, od čega deset sa slobodnih bacanja, dok je Zoran Vučeljić imao 15 poena.

Andrija Grbović je proglašen za MVP-ja Fajnal-for turnira, a zajedno se sa Jovićem našao u idealnoj petorci koju čine još pomenuti Tomislav Ivšić, košarkaš Cedevita Olimpija Saša Ciani i igrač Igokee Vuk Bošković.

Pred Megom je sada pohod na evropski trofej koji počinje mečom sa Insepom 18. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu