Nova vest
Košarka 3

20.10.2024.

12:50

Pešić o nasledniku: "Neću da se bavim time – starijeg ne možete da nađete"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je ostao na toj poziciji jer nije završio svoje obaveze prema domaćoj košarci i da je strast prema košarci u njemu i dalje prisutna.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

Pešić je produžio ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i ostaće selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije najmanje do 30. septembra 2025.

Na konferenciji za medije upitan o nasledniku i da li će biti uključen u potragu za njim.

"Da li ću se ja baviti naslednikom? Neću. Znate zašto? Ja tražim ljude koji će meni da pomognu, jer ja sam ovde da budem trener reprezentacije. Prvo da se kvalifikujemo, a onda da osvojimo medalju, ako je moguće zlatnu. Neću se time baviti. Ako predsednik mene pita, u tom procesu, koji bi treneri mogli jednog dana da nastave? Naravno da ću ja da dam svoj stav, ali znate kako… Danas je to sve dosta teško, mi svi mislimo, zbog značaja reprezentacije, bilo bi dobro da malo profesionalizujemo trenere, kada je u pitanju Savez. To ne znači da će košarka biti bolja, da će selekcija biti bolja, ali struka je važna. To je više pitanje za predsednika. Stojim na raspolaganju za pomoć, ali ja se moram baviti da nađem dobre pomoćnike", rekao je Pešić.

Naknadno se još jednom osvrnuo na ovu temu.

"U budućnosti to treba da bude novi sastav (stručni), novi trener, možda neki mlađi, a starijeg ne možete da nađete (smeh). Ali još sam spreman da dam maksimum, idemo kratkoročno, a mislimo dugoročno", našalio se Pešić.
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu