Nova vest
Košarka 19

20.10.2024.

12:38

Pešić o četiri stuba srpske košarke: "To su, hteli mi to ili ne"

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je o četiri uporišne tačke, iliti stuba, naše košarke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prema njegovom mišljenju, to su savez, domaći šampionat i "večiti".

"Imam pravo da kažem da su košarkaši najbolji deo srpske košarke. Mi imamo četiri stuba košarke, jedan je KSS, druga je KLS, a treća ili četvrta su Crvena zvezda i Partizan ili Partizan i Crvena zvezda. To su stubovi, hteli mi to ili ne. Jedan, drugi, treći i četvrti moraju da se dogovaraju. Košarka je najvažnija i sistem, to su najvažnije stvari. Bez dogovora i kompromisa je nemoguće praviti rezultate. To je meni kao treneru mnogo važno", rekao je Pešić.

Pešić (75) će voditi Srbiju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Prvi naredni mečevi Pešića na klupi biće protiv Danske u kvalifikacijama za Evrobasket, u gostima 21. i kod kuće 24. novembra.

Iskusni stručnjak će, ako se Srbija kvalifikuje, voditi "orlove" i na EP, koje će 2025. godine biti održano u Finskoj, Poljskoj, Letoniji i na Kipru.

Pešić je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa "orlovima" osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu