Nova vest
Košarka 0

16.10.2024.

13:30

KLS je "pakao" za trenere – dva kola, tri smene!

U nedelju je spuštena zavesa na drugo kolo Košarkaške lige Srbije, koje je proteklo bez većih iznenađenja, bar kada su rezultati u pitanju.

Izvor: KLS

Srdjan Stevanovic/Starsport

Pored pobeda OKK Beograda, Slobode i Tamiša na gostujućim terenima, postignuti su manje više očekivani rezultati.

Međutim, u centru pažnje su promene trenera, već tri u prva dva kola – stratege su promenili Sloboda Užice, Džoker Sombor i Dinamik Beograd.

Komentar kola ove nedelje dao je trener OKK Beograda i selektor juniorske reprezentacije Srbije, Vule Avdalović.

"Naš trijumf u gostima nad iskusnijom ekipom BKK Radničkog, možda bi se mogao nazvati iznenađenjem, s obzirom da imamo mladu ekipu i ovo je veliki rezultat za nas. Kao pozitivno iznenađenje mogla bi se okarakterisati i pobeda Slobode u Zemunu. Mladost ima izuzetno dobar tim za sami vrh tabele, ali je Sloboda pokazala proteklog vikenda da rade zaista dobro. Opet, mene lično ne iznenađuje, jedino što su Užičani osvojili gostujući teren nakon uverljivog poraza od Zlatibora", kaže Avdalović i nastavlja:

"Tamiš je pobedio Slogu u gostima i jako dobro otvorio sezonu, što ne može da se ne primeti. Liga je dosta ujednačena i u svakom kolu će, siguran sam, biti sličnih rezultata".

Kako su neki ostavili pozitivan utisak, svakako da je bilo i ekipa koje su ostavile negativan utisak.

"To je sigurno poraz Dinamika sa skoro 40 poena razlike od Vojvodine. Jedna je stvar izgubiti, a druga biti potpuno deklasiran sa koliko razlikom", ne ostavlja dilemu strateg OKK Beograda.

Joker i Vršac odbranili su domaći teren, dok je u neugodnoj situaciji ekipa Metalca, koja je upisala i drugi poraz.

"S obzirom da znamo šta su prošli ovo leto i koliko promena su pretrpeli kako u samoj organizaciji kluba, tako i u stručnom štabu i samom rosteru, te da su sa pripremama počeli tek početkom septembra, Valjevci su u prvom kolu protiv Tamiša pokazali da su nešto pozitivno ipak uradili i da neće biti totalna katastrofa kao što se očekivalo. Poraz od Zlatibora prošlog vikenda je očekivan, ali po svemu što su pokazali u dve odigrane utakmice, sa kvalitetnim strancima koje su doveli, po mom mišljenju, mogu "izvući" sezonu i biti konkurentni većini ekipa", komentariše Avdalović, te dodaje:

"Pobeda Čačana u Kragujevcu neke je iznenadila, ali na osnovu onoga što sam ja video tokom pripremnog perioda, oni su kandidati za sami vrh. Imaju sjajnu ekipu, dobro igraju i što se mene lično tiče očekujem od njih visok plasman".

Svi košarkaški radnici slažu se u jednom – liga je ove godine potpuno izjednačena i jako teško je gledati previše unapred i sa sigurnošću tvrditi ko će na kraju u gornji, a ko u donji dom tabele.

"Vojvodina ima najkvalitetniji sastav, što su i pokazali odličnim startom na oba fronta. Po mom mišljenju su oni glavni favoriti da ponove prošlogodišnji uspeh i osvoje KLS. Kako ja trenutno vidim stvari, u samom vrhu bi trebali biti Zlatibor, Vršac, a ostale ekipe videćemo kako se budu odvijalo prvenstvo. Joker je sigurno jedna od te tri, četiri ekipe za sami vrh tabele", kaže Avdalović i pojašnjava:

"Ekipama koje pretenduju na vrh, a uz to igraju i ABA 2 ligu, biće dodatno teže, jer većina igrača nije navikla na taj ritam. Početak je sezone, još je rano suditi o ma čemu, a kamoli konačnom plasmanu. Na samom startu iznenadili smo Tamiš i mi, do kraja sezone biće sigurno još ekipa koje će ući u pozitivne serije. Ono što je sigurno jeste da nas očekuje zanimljiva košarkaška godina u domaćoj ligi".

Ono što ne može da se ne pomene jeste da je start šampionata obeležila i promena čak tri trenera.

"Mislim da taj trend ne bi smeo da uđe u praksu. Nije u redu da se nakon jednog, dva kola smenjuju treneri. Sezona ima 30 utakmica, i ne može uvek sve ići kako treba. Ako klubovi imaju poverenja u trenera, stručni štab i igrače, mislim da ne sme da se dešava da odmah dolazi do promena. To nije u redu ni prema trenerima, ni prema igračima, jer nisu samo oni krivi. Tu je cela organizacija kluba, menadžment i svi se zajedno dogovaraju ko će da bude tu i ko će da
čini i stručni i igrački kadar. Prerano je suditi o nečijim mogućnostima nakon jednog, dva poraza. Ipak, dešava se i na novim trenerima je da se dokazuju i opravdaju ukazano poverenje",
kategoričan je trener OKK Beograda, Vule Avdalović.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu