Nova vest
Košarka 9

9.10.2024.

9:07

Saša Đorđević priznao: "Urlao sam u svlačionici na Teodosića!"

Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, sa kojom je osvojio svetsko, olimpijsko i evropsko srebro, izneo je zanimljive detalje iz tog perioda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Igrajte košarkaški fantazi – EUROLEAGUE SELEKTOR

"Sale nacionale" je, gostujući u "X&O chat" potkastu, između ostalog, pričao o svom odnosu sa Milošem Teodosićem, koji mu je bio "produžena plejmejkerska ruka" na terenu.

Đorđević je još jednom ponovio ono što je mnogo puta istakao, da ima veliko poštovanje za Teodosića, ali i otkrio da je imao i izlive besa prema njemu tokom Svetskog prvenstva u Španiji 2024. godine.

"Imao sam sreće da treniram Miloša Teodosića, virtuoz, jedan od najtalentovanijih igrača koji je prošao ovim regionom. Ali sećam se da sam urlao na Tea 2014. godine. Vikao sam daj mi dobrog Tea, ne lošeg, daj mi dobrog, vođu, ne ovog kad poludiš", ispričao je Đorđević.

"Tog lošeg Tea ne želimo, ali ovo si pravi ti! Insistirao sam na tome i ponosan sam na odnos koji sam izgradio sa njim. Teo je bio najbitniji igrač svoje generacije u našoj reprezentaciji. To je naravno evoluiralo, nije moglo moguće odmah da se napravi. Ne može ni sa jednim igračem. Čvrsto verujem u ljudskost u odnosima da moraš da se ostvariš ka saradniku kao čovek. Kao igraču mi je bilo lakše da napravim te odnose iznutra, teže je kad si kao trener van svlačionice", naglasio je Đorđević.

Srbija je taj šampionat sveta otvorila sa tri pobede, a onda je vezala dve u grupi i još tri velike u nokaut fazi, došavši do finala sa SAD i srebrnog odličja.

Peđa Milosavljević/Starsport

Istakao je da može da toleriše sve greške igračima, ali samo jednu stvaru ne može.

"Nevaspitanje i manjak poštovanja. To ne postoji kod mene, moraš da poštuješ jer dobijaš poštovanje od mene. Kad ne pokažu, tu je kraj. Svako može da pogreši i jedina moja filozofija je da svakome treba pružiti šansu".

Prisetio se da su Teodosić i Krstić jedno vreme bili u sukobu i nisu pričali na terenu, što je bila gotovo ista situacija kao što je Đorđevič svojevremeno imao sa Predragom Danilovićem.

"Svi znaju priču o meni i Daniloviću, da smo se kao dva pevca pokidali na glupost, dodaj, dodaj ti i okrenemo leđa jedan drugom iako smo izlazili zajedno, žene nam se družile. Šest meseci nismo pričali, sem Ive Rakića koji je to znao i dobacivao. Ne znam kako smo bili dovoljno pametni i zreli da kada i ne vidiš racionalno, da na terenu to niko ne može da provali. Konstantno je bila saradnja na terenu između nas. Nije bilo šanse da ne sarađujemo. Taj tandem je zbog toga funkcionisao, oslanjali se jedan na drugog, a kad smo osvojili jednu od te tri titule te godine, sve je krenulo u dobrom pravcu", zaključio je Saša Đorđević.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

1 h

Novo Sport Video Menu