Nova vest
Košarka 0

4.10.2024.

18:43

Nova anegdota o slavlju košarkaša u Parizu: "Pa zamisli da nismo uzeli bronzu..."

Vlade Đurović osvrnuo se na izjavu Nikole Jokića kako mu je poraz od SAD u polufinalu Olimpijskih igara najteži u karijeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija posle 37 minuta imala prednost, ali je na kraju izgubila i nije otišla u olimpijsko finale.

Igrajte sa nama Euroleague Selektor


"To  što je izjavio, ja mu verujem stoprocentno, jer  bili smo na pragu da ih dobijemo. Oni su imali sreću, a koliko je Nikola bio u grču da ih dobije, možda i prvi put je imao promašenih šest trojki. Kada je on u Denveru promašio šest trojki? Nikad! Ovoga puta je promašio, mnogo mu je bilo stalo, Mislim da je i za njega bilo neočekivano da smo došli u šansu da ih dobijemo. Mislim da svi naši igrači to shvatili negde posle prve četvrtine. Nastaviš, vodiš, Stef Kari pogađa neverovatne šuteve... Da je ušla neka trojka Dobrića ili Jokića, da su sudije svirale korake Embidu gde su bili, bilo bi drugačije. Zato je to Jokića pogodilo", obrazložio je Đurović na TV Arena sport.

Potom je ispričao anegdotu koju je imao sa kapitenom Srbije Bogdanom Bogdanovićem.

"Posle toga sam razgovarao sa Bogdanovićem i Avramovićem, slučajno sam ih sreo na moru. Pitao sam ih zašto su se onoliko radovali posle bronze. Pa mi kaže: "Znaš kakva je bila atmosfera posle poraza od SAD - svi tužni, jer moguće da smo propustili šansu. Onda igramo sa Nemcima koji su nas dobili u finalu SP, koji su nezgodan tim, pa zamisli da ne osvojimo ni bronzu?". Rekao je da su se skupili, osvoji i dali oduška", rekao je Đurović.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu