Nova vest
Košarka

1.10.2024.

18:11

Ko su Čovićevi najbliži saradnici?

Košarkaši Savez Srbije u naredne četiri godine vodiće Nebojša Čović, koji je ovog utorka izabran za mesto predsednika KSS.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KSS

On je na toj poziciji zamenio Predraga Danilović, a Čović je svoj mandat na čelu KSS dobio nakon što je rezultat glasanja bio 28 "za" i jedan bio uzdržan.

Čovićev tim u KSS činiće četvoro potpredsednika: Ana Joković, koja će biti zadužena za žensku košarku, vraća se Nenad Krstić, koji će preuzeti sektor za mušku košarku.

Nova lica su Darko Jovičić, koji će biti zadužen za takmičenje i Filip Sunturlić, koji će viditi računa o finasijama i marketingu.

KSS


Ana Joković je potpredsednica KSS još od 2011. godine, i do dana današnjeg sektor ženske košarke osvojio ukupno 12 medalja - 4 seniorske i 9 u mlađim kategorijama u obe divizije.

Košarkašice Srbije tokom njenog mandata dva puta su bile šampionke Evrope ( 2015, 2021), osvojile su bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru  2016. i bronzu na Evrobasketu 2019. godine.

Joković je nekadašnja reprezentativka naše zemlje, a igrala je i za SR Jugoslavija, Srbiju i Crnu Goru i Srbiju, odigrala je ukupno 57 mečeva za nacionalni tim. veći uspeh sa nacionalnim timom bilo je peto mesto na EP 2001. godine.

 
KSS


Bila je najbolji strelac Evrolige 2002. godine, a više puta je proglašavana za našu najbolju košarkašicu.


Proslavljeni reprezentativac i kapiten nacionalog tima Nenad Krstić već je obavljao funkciju potpredsednika od 2019. do 2022. godine.

Krstić je dres reprezentacije nosio od 2002. do 2014. godine, a sa Srbijom je bio vicešampione Evrope (2009) i sveta (2014).


Igrao je u Partizanzu, CSKA i Efesu, dok je iu NBA ligi nosi dres Nju Džersija, Oklahome i Bostona.

Posle KSS vratio se u rodno Kraljevo da pomogne razvoj košarke i postao je predsednik KK Sloga 2023. godine. Od iste godine je konsultatnt za skautiranje Oklahome.

Jovičić predsednik UKKLS od 2010. i dugogodišnji prvi čovek KK Tamiš, a bio je predsednik Sportskog saveza Pančeva. 

KSS



Završio je Mašinski fakultet u Beogradu.

Sunturlić je sa Čovićem već sarađivao u Zvezdi od 2011. do 2022. godine, gde je bio direktor marketinga, a potom i generalni direktor.

Bio je direktor F4 Evrolige održanog u Beogradu  2022. godine, a tri godine je bio na projektu završnog turnira LEN Lige šampiona, koji se takođe održao u prestonici Srbije isto toliko puta.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu