Nova vest
Košarka

1.10.2024.

15:14

Čovićev plan za srpsku košarku na 20 strana

Novi predsednik Košarkaškog savez Srbije Nebojša Čović izneo je plan i program rada tokom njegovog mandata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Čović je na toj poziciji zamenio Predraga Danilovića, a u kom smeru treba da ide "kuća košarke" obrazložio je na 20 strana.


Kako se navodi u dokumentu koji je KSS dostavio medijima, izneto je pet glavnih ciljeva, a  to su unapređenje rada svih činilaca KSS kao preduslov daljeg razvoja srpske košarke, kao i unapređenje stručnog rada u košarci, efiksanije pravno uređenje KSS, podizanje kvaliteta učešća i organizacije takmičenja na međunardonom i nacionalnom nivou, kao i pozicioniranje na međunarodnoj sceni.

Ključne oblasi su nacionalne seniorske reprezentacije i mlađe kategorije (U20, U18, U16), nacionalna takmičenja, kadrovski kapaciteti, finasiranje, infrastruktura, organizacija međunarodnih takmičenja u Srbiji.

Tu su i mere za formiranje baze, za formiranje sistema primarne selekcije, fokus je i na međunarodnim takmičenjima za mlađe kategorije, a tu je i plan za seniorke i seniore.

Čović daje predlog da u svakoj ekipi u Košarkaškoj ligi Srbije obavezno igra određeni broj igrača starosti od 18 do 20 godina uz definisanu minutažu.

Drugi radikalan predlog je Čovićev plan da sa FiIBA dogovori da šampion KLS ide direktno u Ligu šampiona, klub s drugog mesta u kvalifikacije, a treći, četvrti i peti direktno u FIBA Evrokup. 

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Epidemija hakerskih napada i u Srbiji"

Američki stručnjak za borbu protiv hakera Sajmon Tejlor upozorio je na epidemiju hakerskih napada i u Srbiji i poručio da svaki pojedinac odgovornim ponašanjem može dramatično da smanji rizike od hakerskih upada i ucena.

Tanjug

12:00

5 h

Novo Sport Video Menu