Nova vest
Košarka 22

26.9.2024.

12:40

Šakil O'Nil šokirao: "SAD neće osvojiti zlato 2028, Srbija i Hrvatska bi mogle!"

Legenda NBA lige Šakil O'Nil je u ekskluzivnom razgovoru za nemački “Bild” izneo mišljenje da je evropska košarka po kvalitetu dostigla NBA ligu i da razlike koje su nekada postojale više nisu toliko izražene.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

O'Nil smatra da evropski timovi sada mogu ravnopravno da se nose sa najboljim ekipama sveta.

"Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva u Manili i nisam iznenađen što je Nemačka savladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i stigli ste nas. Siguran sam da reprezentacija SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu", rekao je on.

Posebno je istakao Srbiju kao naciju koja ima potencijal da napravi velike stvari na predstojećim Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu.

"Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent ni Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropske ekipe su jako dobre. Srbija, Hrvatska i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama 2028", poentirao je.

Podsetimo, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država slavila je na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu, pobedivši Francusku u finalu.

Pre toga, u dramatičnom polufinalu, Amerikanci su se suočili sa Srbijom i jedva uspeli da izvojevaju pobedu. Upravo to polufinale bilo je dokaz koliko je evropska košarka napredovala.
 






 

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

5 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

16 h

Novo Sport Video Menu