Nova vest
Košarka 15

26.9.2024.

8:52

Hoćeš u ABA 2? Plati 25 miliona!

Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača otkrio je zanimljive detalje u igranju ABA 2 lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pitanje o validnosti ABA 2 lige pokrenuto je u sredu, kada je KK Vršac odlučio da nedelju dana pred svoj prvi meč istupi iz takmičenja.

Ta odluka je uzburkala javnost, a Rebrača, koji je trenutno predsednik KK Vojvodina, ističe da razume Vrščane, ali da nije saglasan sa njihovim postupkom.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Razumem nezadovoljstvo Vršca, imaju itekako razloga za to, ali ne razumem način i trenutak donošenja odluke. I ja sam pokazao nezadovoljstvo, ako bi iko trebalo da bude nezadovoljan to je Vojvodina, ali ne mogu ništa da odlučujem, a ni da komentarišem na individualnom nivou. Nama je potrebna nacionalna strategija. Košarkaški savez Srbije bi trebalo da je napravi, ali moramo da je, pre svega, donesemo zajedno. Takve odluke se donose zajednički, a ne individualno", rekao je Rebrača za "Sport Klub".

On je zatim izneo i neke finansijske detalje vezan za igranje u ABA 2.

"Vojvodina je početkom prošle sezone za ulazak u ABA 2 ligu imala uslov da organizuje jedan od pet kvalifikacionih balona, a organizacija tog turnira nas je koštala čak 20.000.000 dinara! Koliko sam upoznat, Vršac je nedavno morao da odvoji 25.000.000 dinara za učešće u tom takmičenju. Prema tome, naravno, slažem se da nešto mora da se menja, ali mora da se pronađe pravi put do rešenja. I pravi način i da se sve odluke donose pod okriljem KSS", poručio je prvi čovek Voše.

Rebrača je zatim istakao da misli da je Vojvodina "bolja od pola ABA 1 lige", ali da je za to da se problemi "rešavaju zajedničkom strategijom".

"Dakle, ponavljam, mi se trenutno takmičimo u ABA 2 ligi, evo, igrali smo sinoć sa Bosnom i šta ja mogu sada naprečac da kažem i uradim? To bi bilo neozbiljno. Ja vodim ozbiljan klub u ozbiljnom košarkaškom gradu, hoću da se dogovaramo ozbiljno i profesionalno. Ako radimo, trebalo bi da radimo zajedno, kao košarkaška Srbija. Ponovo da kažem, razumem nezadovoljstvo Vršca, opravdano je potpuno, ali Vojvodina ima jače razloge za nezadovoljstvo", podvukao je Rebrača.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

9 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

20 h

Novo Sport Video Menu