Nova vest
Košarka 10

24.9.2024.

21:50

"Ne spavam pred derbi – nisam hteo da dođem u Zvezdu i da budem 15. u Evroligi"

Miloš Teodosić je bio gost druge epizode podkasta "X&Os chat" sa Edinom Avdićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Iskusni plejmejker je pričao o tenziji koje nose gradski derbiji u Grčkoj, Rusiji i Srbiji.

I tom prilikom priznao da i dalje, u 37. godini, ne može da spava posle tako velikih utakmica.

"Bilo je strašno zanimljivih derbija, počnu u 20:45 i završe se u tri... To je atmosfera vrlo slična Zvezdi i Partizanu, a Grci su... Više pričaju i deru se i generalno onako, ne samo na utakmici pa je
atmosfera derbija veoma slična. Nema velike razlike, ali posle toga odem  u Moskvu i tamo mi je čak prijalo da četiri godine nema pritiska da se pobedi Panatinaikos. Ja i sada imam to, da ne mogu da spavam pred derbi"
, rekao je Teodosić i dodao:

"Ima igrača koji mogu da spavaju normalno, ali izvrtiš utakmicu 6.000 puta u glavi. Koliko god ja neću da to neko vidi, ja sam takav i meni to  pomaže da se skoncentrišem. Gubim fokus kada se ne ponašam tako, iako mi stvara pritisak ja se skoncentrišem", rekao je Teodosić.

Kada je dolazio u Zvezdu rekao je da "ne želi da časti prisustvom" i upitan je da li je razmišljao o kraju karijere...

"Razmišljao sam o dolasku u Zvezdu dugo i bila mi je želja da igram u Zvezdi i nisam hteo da dođem u Zvezdu i da budem 15. u Evroligi. Bilo je tako prošle godine, ne volim te stvari jer je drugačije to u Bolonji ma koliko mi bilo lepo. Ne mogu da dođem u Zvezdu i da budem 15. Bilo je povreda i svega, ali to je jedini razlog zbog kog nisam hteo i napokon se sklopilo da je to to. Mislio sam da će Zvezda da napravi odličnu ekipu i krenulo je u nekom trenutku u tom smeru i desilo se nešto prošle godine pa se to nije ostvarilo. Govorim za Evroligu. Ponavljam, meni je primarno bilo Evroliga iako je osvojena ABA liga i KLS kako se već osvojilo i meni je Evroliga primarna i ove godine. Ne treba zapostavljati ABA, ali je primarna Evroliga i mislim da je situacija takva da imaš ekipu, igrače i na nama je da napravimo hemiju i da se uklopimo i da otvorimo Evroligu na pravi način jer će i navijači to prepoznati jer su prvih 4,5 kola bitni za dobar rezultat", kaže Teodosić.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

Boks

"Revanš? Ko plati više"

Engleski bokser Danijel Duboa, koji je u subotu pobedio Entonija Džošue i zadržao titulu u teškoj kategoriji, izjavio je da bi voleo revanš protiv Džošue ili Oleksandera Usika.

B92.sport

23:45

34 min

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

16 h

Novo Sport Video Menu