Nova vest
Košarka 8

24.9.2024.

11:43

"Da uzmemo zlato na Evrobasketu – pa Pešić neka ide, ako hoće"

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Vanja Marinković rekao je da je bio iznenađen odlukom Svetislava Pešića da više ne bude na čelu nacionalnog tima.

Izvor: Sport Klub

Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je sa Pešićem na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila bronzanu medalju, a u timu je bio i kapiten Partizana.

Trofejnom selektoru ugovor sa KSS ističe 30. septembra, a Kari je prethodnih dana izjavio da Srbije nema selektora.

"Ja sam iskreno bio u šoku. Nisam to očekivao. Ali dobro, ja mislim da će on i dalje nekako biti trener. Mislim da bi bilo lepo da se cela ta priča svetskim srebrom i olimpijskom bronzom i da probamo, eto, da na Evropskom prvenstvu da uzmemo to zlato", rekao je Marinković za Sportklub.

Košarkaši Srbije sa Pešićem su prošle godine igrali finale Mundobasketa u Manili, potom je došla olimpijska bronza, a Vanja ističe da bi bilo lepo da se sa Pešićem priča zaokruži na Evrobasketu 2025.

"Stvarno mislim da bi na taj način ceo ciklus bio savršeno spakovan. Pa onda kad uzmemo zlato, ako hoće, može da ide. Mislim da je želja svih nas da Kari ostane. Svi smo se i upoznali s njim i znamo kako ko funkcioniše i bukvalno smo kao neka porodica. Mogu da kažem da smo legli jedni drugima – i Kari nama i mi njemu i ceo stručni štab. Tako da bi bilo super kada bi on nastavio i sledećeg leta", rekao je Marikonović.

Evropsko prvenstvo u košarci igra se sledeće godine od 27.- avgusta do 14. septembra na Kipru, Poljkoj, Finskoj i Letoniji.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

6 h

Novo Sport Video Menu