Nova vest
Košarka 1

22.9.2024.

20:27

Bogdan o bronzi iz Pariza: "Čak i kad je stavim pored ostalih, najlepša je"

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović govorio je za TV Prva o osvajanju medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i brojnim drugim temama.

Izvor: B92.net/TV Prva

TV Prva

Bogdanović je razgovarao sa medijima uoči početka kampa u njegovoj organizaciji.

Jedno od pitanja intervjua bilo je vezano za njegovu fondaciju.

"Osećaj je neverovatan biti u toj ulozi. Već drugi projekat fondacijski zajedno sa mojom porodicom vodimo. Uspevamo da motivišemo klince kroz našu misiju, a to je obnova terena. Trudimo se da svake godine budemo inovativniji. Sva pažnja je usmerena na našu decu", rekao je Bogdanović za TV Prva.

"Prevashodno mislim da je važno zbog njihovog znanja, a potom i vaspitanja. Za sada smo fokusirani samo na obnavljanje terena. To je moja uloga i ono što mogu da doprinesem trenutno. Nikada nismo hteli da radimo nešto što nema emotivnu vrednost. Svi znamo moje početke i korake. Kao klinac sam voleo da budem učesnik kampova. Na taj način želim da motivišem decu, kao i mene što je neko", dodao je srpski as.

Kako kaže, bronzana medalja iz Pariza sjajni više nego ostale.

"I dalje je najdraža. Čak i kad je stavim pored ostalih, najlepša je. Mislim da se ponavljam, ne možemo da budemo svesni uspeha i rezultata. Mora da prođe vreme kako bismo shvatili šta smo prošli", jasan je Bogdan.

Osvrnuo se i na igranje u dresu Atlante Hoks, odnosno sa saigračem Trejom Jangom.

"Ne predstavlja mi nikakav pritisak. To je jedan od mojih najboljih saigrača. Imamo odličnu saradnju. Stalno se takmičimo. Zdravo takmičenje. On je iz prve ruke video kako treniram i šutiram, pa je i dao takav komentar. Mislim da će ova sezona biti teška za nas, biće dosta izazova. Imamo mladu ekipu, mislim da smo spremni da ostvarimo najbolje rezultate do sad", kazao je Bogdanović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

9 h

Novo Sport Video Menu