Nova vest
Košarka

20.9.2024.

12:30

Čović o predsedniku KSS: "Ja sam tako čuo"

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović oglasi se putem konferencije za medije o "gorućem" pitanju u Košarkaškom savezu Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Konferencija KK Crvena zvezda povodom početka sezone na kojoj će se obratiti predsednik kluba Nebojša Čović i predsednik Upravnog Odbora Željko Drčelić održava se u petak u 12 časova na Malom Kalemegdanu.

Na pitanje o Košarkaškom savezu Srbije i mestu predsednika, Čović je rekao:

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"Ja sam čuo da je Zečević pobedio, a Drčelić je u toj igri (smeh). Ne znam šta bih vam rekao, ako se bude nešto desilo, bićete obavešteni. A vidim da su favoriti neki drugi… To je jako težak posao, pogotovo u ovim vremenima. Medalje ne smeju da pokriju stanje u našoj košarci, svaka čast, ali mora da postoji struktura, planovi… Ulazimo u novi olimpijski ciklus. Koji je mnogo važan, u novembru imamo “prozor”, a 21. mislim da se igra derbi. Hoće li igrači igrati? Kariju Pešiću ističe ugovor 30. septembra, puno je problema koji moraju da se rešavaju. Nije daleko ni 24. ni 26, ni prvi oktobar. Videćemo", poručio je Čović.

Košarkaš je najveći srpski brend.

"Najveći brend koji Srbija ima je košarka. U svim oblastima. Da li će to stanje biti i dalje? Zavisi kako se bude radilo. Kada pogledate, od našeg osamostaljenja kao države Srbije… Videli ste to i u Manili i na Olimpijskim igrama. Zato je važno kada bi Pešić mogao da stane i ja mislim da bi trebalo da ostane. To je moj drugarski komentar, javni", kaže Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu