Nova vest
Košarka 9

18.9.2024.

23:37

"Da sam predsednik zvao bih Pešića – Bogdan je ubica"

Ognjen Stojaković je bio član stručnog štaba Svetislava Pešića i dobro ga upoznao, te nema dilemu da li bi on trebalo da nastavi sa radom na poziciji selektora Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

On je u intervjuu za "DNVR Nuggets" podkast izneo detalje iz svog odnosa sa Pešićem i igračima srpskog nacionalnog tima.

"Znate, kao kada se družimo i gradimo bliske odnose, prijateljske odnose. Čak i sada imamo svoju grupu. Pišemo jedni drugima, delimo sve te smešne slike i šale, znate, to je kao porodica. Možda sam trebao pogledati program", rekao je Stojaković.

Zatim je govorio o Pešićevom ugovoru koji je istekao.

"Mislim, to je nešto što, znate, kao što je njegov ugovor istekao ili je istekao ugovor generalnog menadžera Tarlaća. Dakle, svi znamo da će se to desiti, znate, sada je kao, videćemo koji je sledeći korak. Naša asocijacija treba da izabere novog predsednika, a zatim novi predsednik treba da izabere novog selektora i tako dalje. To je proces, znate, videćemo", rekao je i dodao:

"Iskreno, ne želim da vam lažem. Ne znam detalje o tome, ali iz mog ugla, ono u šta čvrsto verujem je kontinuitet. Mislim da je to najvažnija stvar, a kontinuitet je nešto na čemu, kao mala zemlja, Srbija ima samo 7 miliona ljudi, moramo graditi. U poslednje dve godine izgradili smo dobar sistem. U suštini smo obnovili tu kulturu reprezentacije, nešto po čemu smo bili poznati, zar ne? I mislim da je kontinuitet najvažnija stvar. Dakle, ako moram nešto da kažem ovde zvanično, ako novi predsednik dođe, da sam na njegovom mestu, verovatno bih opet razgovarao sa trenerom Pešićem i pokušao da nađem način da ga zadržimo u košarci ili kao selektora, ili da jednostavno gradimo na onome što već funkcioniše", poručio je Stojaković.

Govorio je i o Bogdanu Bogdanoviću, kao čoveku, kapitenu i sportisti.

"I ja ga volim. Da, ako bih morao da izaberem jednu reč da ga opišem kao igrača, rekao bih da je ubica. Ima taj instinkt ubice i zna šta radi. Hteo sam da pitam o prvoj utakmici sa SAD u grupnoj fazi", rekao je Stojaković.

Takođe, istakao je da je veoma srećan što se Srbija vratila i osvojila bronzu nakon neprospavane noći usled poraza od SAD.

"Odigrali smo tu poslednju utakmicu. Ako izgubite tu utakmicu, to mnogo znači. Videli smo Srbiju, Jokića i igrače, i oni su se lepo oporavili, osvojili bronzanu medalju, i to je bilo sjajno. Najviše me impresioniralo to što su se oporavili. Da li je to bila noć bez sna, jer ste bili tako blizu", zaključio je Stojaković.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu