Nova vest
Košarka 15

12.9.2024.

13:35

Čitaoci B92.sport izabrali novog selektora

Svetislav Pešić više neće biti selektor Srbije i već uveliko se priča o tome ko bi mogao da bude njegov naslednik. Čitaoci B92.Sporta izabrali su svog favorita.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

U anketi na B92.Sport, gde smo pitali naše čitaoce ko bi bio idealno rešenje da zameni Pešića? Većina njih je rekla da bi to trebao da bude Saša Obradović, dok je na drugom mestu u izboru bio Aleksandar Đorđević.

Obradović je dobio 4248 glasova, što je nekih 37 odsto od celokupne ankete, dok ga prati Đorđević sa 3327, odnosno 29 dosto.

Iza njih su Igor Kokoškov sa devet odsto, isti broj ljudi je dao mišljenje da bi to mogao da bude neko drugi, po komentarima su najviše pisali ime Darka Rajakovića, a prate ih Dušan Alimpijević sa osam i Ognjen Stojaković sa četiri odsto.

Po jedan procenat su imali mlađi stručnjaci poput Petra Božića, Nenada Čanka, Vlade Jovanovića, Nenada Stefanovića i Marka Baraća…

Starsport

Saša Obradović, trener Monaka, kao bivši vrhunski igrač i uspešan trener, donosi bogato iskstuvo. Njegovo poznavanje igre i motivacija ga čine kvalitetnim izborom za vođu nacionalnog tima.

Kao igrač, sa nacionalnim timom je osvojio Srebro na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti, zlato na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Grčkoj, a četiri puta je osvajao medalju na Evropskom prvenstvu. Tri zlatne 1995. Grčka, 1997. Španija i 2001. Turska i bronzu 1999. godine u Francuskoj.

Kao trener je sa selekcijom Kelna osvajao Bundesligu i Kup Nemačke, uspešno je vodio i Albu, sa kojom je tri puta bio šampion nacionalnog kupa.

Dok je vodio Albu, 2015. godine je proglašen za trenera u Bundesligi. Kada je vodio Lokomotivu iz Kubanja, osvojio je Kup Rusije i proglašen je za trenera Evrokupa 2018. godine.

Pored pomenutih timova vodio je Kijev, Turov i Donjeck. U poslednjih pet godina, predvodi Monako sa epizodnom ulogom u Crvenoj zvezdi 2020. godine.

Sa Monakom je uspeo da se plasira na Fajnal-for Evrolige i dva puta izbori plej-of. Dva puta je osvajao šampionat Francuske i jedan nacionalni kup.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu