Nova vest
Košarka 4

10.9.2024.

13:00

Karijevi znakovi pored puta – odlazak najavio još prošle godine

Postojanje sistema i dugoročnost, to su dve stvari na kojima je Svetislav Pešić često insistirao tokom mandata na klupi Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sa novostima o njegovom potencijalnom odlasku sa klupe "orlova", ponovo je postala aktuelna njegova izjava iz 2023. godine.

Tada je gostujući na RTS pričao o svojoj budućnosti, ali i budućnosti srpske košarke.

"Šta se kod nas dešava? Osim Crvene zvezde i Partizana, niko ne igra u Evropi. Nijedan klub. I to već godinama. I mi želimo da razvijemo našu košarku. Šta to znači? To znači onog trenutka kad mi napravimo profesionalnu srpsku ligu, jedinstvenu srpsku ligu, ne znam, kako god. Onda će se iz te srpske lige biti prohodnost za evropska takmičenja. Mi treba da se povezujemo sa Evropom, sa svetom. Mi moramo da se povezujemo sa Evropom. Mi moramo da budemo u Evropi. Ne u ovom prostoru bivše Jugoslavije, koju ja volim i dan danas iako više ne postoji", rekao je Pešić i potom dodao:

"Sa aspekta naših interesa, mi moramo vrlo brzo, pre svega klubovi… Oni moraju da izraze interes kako žele dalje i gde žele da se takmiče. Ja govorim za budućnost. Jer posle Olimpijskih igara će doći neki drugi selektor ovde. Pa posle njega će dolaziti drugi. Znači, od ovog rezultata, šta smo dobili? Videli smo ljude koji su došli da podrže košarkašku reprezentaciju. Ne reprezentaciju, nego košarku Srbije. Zamislite koliko mi imamo navijača."

Pešić je nedavno na javnom servisu insinuirao da bi takav ishod mogao da bude realan.

“To ni ja ne znam. Nemam razloga da se pravim važan, stvarno ne znam. Moram prvo sebe da pitam, pa ću dati odgovor. Ponekad se pitam šta će meni sve ovo, ali se onda desi ovakav uspeh. Uvek svi kažu kada se izgubi da trener nije motivisao ekipu, ali niko ne pita ko motiviše trenera. E, pa njega motivišu igrači. Posle uspešnog treninga, uvek kući odlazim zadovoljan, a veliko zadovoljstvo za mene predstavlja ceo ovaj turnir”,

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu