Nova vest
Košarka 41

3.9.2024.

10:55

"Ja kad sam osvojio srebro u Riju – big mek i dva čiza, a vi roleks i ko zna šta još"

Srpski košarkaš Nemanja Nedović govorio je o osvojenoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu i njegovom vremenu provedenom u reprezentaciji.

Izvor: Podkast "Kod Luke i Kuzme"

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nedović je dugo igrao za reprezentaciju, ali je tome došao kraj nakon Evropskog prvenstva 2022. godine, kada je imao i probleme sa povredom.

"Šta se meni izdešavalo u reprezentaciji...", rekao je Nedović u podkastu "Kod Luke i Kuzme", pa nastavio:

"Uglavnom su bila razočarenja. Poslednja godina u Pragu i Berlinu gde sam otišao maksimalno motivisan i spreman. Desilo se šta se desilo i sa Teodosićem. Otvorila se situacija da igram baš dosta. Video sam da je Kari imao dobru ulogu za mene, hteo sam da je iskoristim, bila je prava ekipa. I prva pripremna utakmica protiv Slovenije, ulaz, desna – leva, padnem na kuk".

Povreda se ispostavila ozbiljnijom nego što je 33-godišnjak očekivao.

"Pao sam na kuk 200 puta u karijeri, ustanem i uvek idem dalje. Ali, posle utakmice sam se probudio oko tri-četiri ujutru, trne mi cela noga, otekla. Zovem doktora Gagu Radovanovića, on kaže moramo da snimimo. Ja sam zbog te povrede propustio 12 dana priprema bukvalno pred Evropsko prvenstvo. Ali, Kari me poveo, otpao je Šegi (Ognjen Dobrić prim. aut) koji je bio tu sve vreme. Vanja se razboleo tokom grupne faze, a ja sam protiv Finske odigrao dobro, protiv Izraela krenuo na dvojci što mi odgovara...".

Verovao je Nedović u to da će imati pravi doprinos i biti jedan od lidera "Orlova" na prvenstvu, ali...

"Rekao sam sebi: 'To je to, konačno ću ostaviti neki trag'. I, igrao se sedmi-osmi minut utakmice... Povreda lista! To je za mene bilo takvo razočarenje... Da smo osvojili medalju, bilo bi mi lakše, ali još smo ispali tako da sam se tada ugasio".

Bio je Nedović i na pripremama reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Manili 2023. godine, ali na kraju na isto nije otišao.

"Uvek su bili neki pehovi. Kada sam se odazvao, pričao sam sa Karijem celog leta. Uveravao me da će biti dobro, da ćemo napraviti rezultat, jaku ekipu, Bogdan je bio tu, što mi je značilo. Ali, premišljao sam se. Onda sam otišao na pripreme mentalno negde drugde, a fizički u lošem stanju", rekao je popularni Neda i dodao:

"U dve utakmice na Akropolis kupu nisam dao poen. Nisam se više video tu. To je bio prelomni trenutak kada sam rekao da neću da silim nešto što ne ide. Žao mi je, mislim da sam mogao mnogo više. Da imam više medalja, ali to je bila moja odluka… Baš sam se razočarao".

Na kraju, on se osvrnuo i na uspeh Srbije na OI u Parizu, gde je osvojena bronzana medalja, a nakon čega je Nikola Jokić svim saigračima poklonio po skupocen sat sa posvetom.

"Ne znam ko može tako brzo da dobije roleks! Osim Joke, naravno. Doneo je Šegi na trening pre neki dan! Rekao sam mu: 'Ja kad sam osvojio srebro u Riju – big mek i dva čiza, a vi roleks i ko zna šta još'", našalio se Nedović.

Podeli:

Komentari 41

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu